TIPPEK

Hogyan éljük túl könnyedén a nagy ünnepi lakomázásokat?

Published on

Ismét közelegnek az év végi ünnepek, minden előnyükkel és hátrányukkal együtt. Újra összejön a család, lehet karácsonyfát díszíteni, ajándékozni, találkozni a rég nem látott rokonokkal, szilveszterkor koccintani a barátokkal.

A közös ünneplésből pedig nem maradhatnak ki a finomabbnál finomabb ételek, a megterített asztalnál viszont hajlamosak vagyunk túlzásba esni. Épp ezért jó, ha mindig van nálunk pár szem Myrobalan emésztést segítő gyógynövényes kapszula, de a cikkünkben olvasható hasznos tippek is segíthetnek.

Egy átlagos karácsony délután…

Végre itt az ünnep, újra együtt a család! Ebédre megérkeznek a vendégek, a házigazda sürög-forog, az asztal pedig csak úgy roskadozik a rengeteg finomság alatt. Ott egy kis halászlé meg húsleves, amott töltött káposzta, pulykasült, rántott hús, zöldséges rizs, sült krumpli, saláták, kísérőnek pedig sör, bor, pálinka, gyerekeknek kóla és narancslé.

Miután mindenki jóllakott lekerülnek a főételek az asztalról, a helyüket pedig átveszik a desszertek. A mézeskalács és a bejgli alap, de mellettük van ott még keksztekercs, zserbó, tiramisu, csokoládétorta… még nézni is fárasztó ennyi finomságot.

Amikor a vendégsereg már tényleg úgy degeszre ette magát, hogy egy falat sem fér beléjük, mindenki a nappaliba vonul.

A gyerekek a telefonjukat nyomkodják, vagy bemennek a szobába számítógépezni, videójátékozni, a felnőttek bágyadtan beszélgetnek. Mindenkinél beüt a “kajakóma,” míg nem valaki fel nem teszi a kérdést: “Ki tudna adni egy savlekötő tablettát? Annyit ettem, hogy rosszul vagyok.”

Nem nagy meglepetés, hogy a többiek is szinte kivétel nélkül egyetértően bólintanak, majd megfogadják, hogy “többet biztosan nem eszem ennyit egyszerre.” Ugyanígy abban is biztosak vagyunk, hogy olvasóink többségének ismerősek az imént felvázolt életképek.

Lakomázás okosan

Az ünnepekkor jelentkező mértéktelen evés-ivás gyakori jelenség, ám némi önfegyelemmel megelőzhető, és ehhez még csak túlságosan szigorúnak sem kell lennünk magunkhoz.

Csak alkalmazzuk az alábbi praktikákat:

  • Indítsuk a napot egy pohár forró víz elkortyolgatásával, ami beindítja az emésztést.
  • Evés előtt vegyünk be 1-2 szem Sedru.7 emésztést segítő tibeti kapszulát.
  • Kisebb adagok: ne szedjük teli a tányérunkat, ha többféle ételt meg akarunk kóstolni, mindenből csak pár falatot vegyünk, a végére így kellemesen jól lakunk. Hagyjunk időt a főételek és a desszertek között.
  • Mozduljunk meg! Étkezés után ne tespedjünk el a kanapén, hanem invitáljuk a többieket is egy rövid sétára a friss levegőn! Eközben is ugyanúgy lehet beszélgetni.
  • Tanuljunk meg nemet mondani! Udvariasságból ne fogadjuk el a sokadik szelet süteményt vagy pohár bort, ha már nem kívánjuk, ezt kedvesen, de határozottan közöljük a kínálóval!

A “titkos fegyver,” a tibeti kapszula

Savlekötő gyógyszer helyett szükség esetén alkalmazzuk a Myrobalan oldalán kapható Sedru.7 gyógynövényes kapszulát, ami segíti a zsírok lebontását, a puffadás megszüntetését, és javítja az emésztést.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Exit mobile version