Keresés a hírekben
Hírek
AZ IPAR 4.0 NÉGY SZEMSZÖGBŐL: HOGYAN VISZONYULNAK HOZZÁ A KÜLÖNBÖZŐ VEZETŐK?
Az ipar 4.0 kapcsán általában az szokott lenni a fő üzenet, hogy minden kkv-ra kedvező hatással lehet ezen technológiák alkalmazása fejlettségi foktól függetlenül. És ez igaz is: a digitalizáció, az automatizálás, a robotika mind-mind olyan jótétemények, amelyek valóban növelik a termelői vállalatok versenyképességét. De vajon békaperspektívából, a különböző vezetők gyakorlati szemszögéből hogyan néz ki egy ipar 4.0-s gyár működése, hogyan élik meg a technológiai újításokat? Cikkünkben igyekeztünk megalkotni a különböző vezetők fiktív jellemrajzát, azaz perszónáját, és elképzelni, vajon hogyan vélekednének a negyedik ipari forradalom vívmányairól. Ebből pedig kiderül, kinek melyik aspektus a legfontosabb az ipar 4.0-ból.
Portfolio-MAGE Járműipar 2019 Konferencia – április 10.
A globális járműipar elképesztően sikeres volt az elmúlt években, a vezető gyártók és beszállítók eladásai újabb és újabb csúcsokat döntöttek, bevételük dinamikusan növekedett, és hatalmas profitokat tettek zsebre. Egyre több jel utal viszont arra, hogy ezt az aranykort hamarosan egy sokkal nehezebb időszak váltja fel.
KARBANTARTÁS 4.0: HOGYAN SEGÍTHETI AZ ÖN VÁLLALKOZÁSÁT AZ INTERNET OF THINGS (IOT), AZAZ A DOLGOK INTERNETE?
A 21. század az azonnaliság és az instant teljesítmények kora, szinte mindig az nyer, aki gyorsabb. Nincs ez másként az ipari termelés területén sem, ahol egyre szorosabb határidőket kell betartani és egyre specifikusabb gyártási rendeléseket teljesíteni. Egy komoly gyár repertoárjába semmiképp sem fér bele a termeléskiesés, melynek leggyakoribb oka a gépmeghibásodás szokott lenni. Ami működik, az el is fog romlani egyszer, tartja a régi népi bölcsesség, ám a negyedik ipari forradalom korában ennek nem kell föltétlenül igaznak lennie. Az ipar 4.0 vívmányaiból az egyik legjelentősebb az Internet of Things (IoT – a dolgok internete), amelynek segítségével minimalizálni lehet a gépmeghibásodásokat, sőt akár azt is el lehet érni a rendszeres, IoT-vel megsegített karbantartással, hogy soha ne legyen gépleállás és termeléskiesés egy üzemben.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.