A nagyközönség számára

Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt olyan ingyenes programot kínál, amely kulcsfontosságú, gyakorlati tapasztalatokat és tudásanyagot nyújt a termelő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy megismerkedhessenek az ipar 4.0 technológiákkal, azok alkalmazhatóságával, és ezáltal növelhessék versenyképességüket.

Ugyanakkor a projekt két olyan programot is kínál, amelyek nyitottak a nagyközönség számára, de természetesen a kkv-k számára is elérhetőek.

Az ipar 4.0-hoz kapcsolódó szemléletformálás részeként évente egyszer lebonyolításra kerül az ún. Modern Gyárak Éjszakája című esemény, amelynek során fejlett gyárak és üzemek nyitják meg kapujukat országszerte, és engednek betekintést a sikeres működésük alapjául szolgáló technológiai megoldásaikba. Az esemény minden érdeklődő számára nyitott, de a nagyközönségen túl különösen a kkv-k, az ipari munkavállalók és a pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentik az esemény célcsoportját. Minden gyár saját maga határozza meg a látogatási feltételeket. A létszám limitált, ezt fontos figyelembe venni a jelentkezéseknél. A program évente egyszer, ősszel szokott megrendezésre kerülni. A részletekről a Modern Gyárak Éjszakája program honlapján lehet majd tájékozódni, amely az esemény indulása előtt időben lesz hozzáférhető, és amely tartalmazza az összes szükséges információt a helyszínek, időpontok és programtartalom vonatkozásában.

A projekt által kínált másik program az ún. Ipar 4.0 Országjárás, amelynek keretében országszerte kerül sor mobil ipar 4.0 demonstrációkra. Ez a program jellemzően egy olyan eseménysorozat, amelynek során egy demonstrációs jármű viszi el az ország különböző pontjaira a technológiai megoldásokat, amelyeket az érdeklődők közelről tanulmányozhatnak. A programot szakértői tanácsadás segíti, a felmerülő kérdésekre az érdeklődők azonnal választ kapnak. A részletekről az Ipar 4.0 Országjárás honlapján lehet majd tájékozódni, amely az esemény indulása előtt időben lesz hozzáférhető, és amely tartalmazza az összes szükséges információt a helyszínek, időpontok és programtartalom vonatkozásában.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.