Tervezés és minősítés
  1. Egyszerű Fejlesztési Terv

Amíg a fejlesztés első szakaszában a kkv-k megismerik az ipar 4.0-hoz kapcsolódó alapfogalmakat, az ezt követő tervezési szakaszban két fázisban állítjuk össze a kkv által megcélzott modernizáció lépéseit. Szakértő mentoraink segítségével a programban részt vevő kkv-k a felkészülésben megismert A3 üzleti tervezési módszertannak megfelelő Egyszerű Fejlesztési Tervet állítanak össze. A stratégiai terv kitér a jelenlegi helyzetükre, vázolja a változtatandó működést, és cselekvési ütemtervet határoz meg. Az A3 kitér a megvalósítás kockázatainak kezelésére is.

Minden kkv, amelyik elkészítette az Egyszerű Fejlesztési Tervet, a konzorcium által hitelesített „Ezüst” Ipar 4.0 minősítést kap.

Az Egyszerű Fejlesztési Terv értékelési szempontrendszere ide kattintva letölthető (pdf formátum).

 

  1. Részletes Fejlesztési Terv

Az Egyszerű Fejlesztési Terveket leadó kkv-k közül az első 50 lehetőséget kap arra, hogy számukra Részletes Fejlesztési Terv készüljön. Ennek kidolgozása professzionális, ágazati szaktudással rendelkező tanácsadó cégek bevonásával történik. A kkv-k a tanácsadó cégek közül a szakismereti portfolió alapján választják ki, hogy melyikükkel kívánnak a tervezési folyamatban együttműködni.

A Részletes Fejlesztési Terv kidolgozásának célja, hogy a kkv-k tiszta képet kapjanak az Egyszerű Fejlesztési Tervben leírt megvalósítás részleteiről.

Azok a kkv-k, amelyek ilyen módon Részletes Fejlesztési Tervvel rendelkeznek, az Ipar 4.0 Ezüst minősítésen túl „Arany” Ipar 4.0 minősítésre is jogosulttá válnak.


A Részletes Fejlesztési Tervek kidolgozásában együttműködő partnereink:
 

Szakterület Tanácsadó Referenciák Logo és link
Termelési anyagáram-felügyelet IT Sense Informatikai Kft. IKEA
Roto Elzett Certa
Novomatic Hungária
Cellaautomatizáció Samling Solution Consulting Kft. Velux
Villeroy&Boch
Hankook
Continental
Logisztika Quantic Hungary Kft. ATM Technology
Magna Automotive Hungary
Antolin Hungary
Karbantartás DATAPAO Kft. Glencore
MOL
Rejlek


 

 

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.