Ipar 4.0 tervezés és minősítés

Egyszerű Fejlesztési Terv

Amíg a fejlesztés első szakaszában a kkv-k megismerték az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó alapfogalmakat, az ezt követő „Tervezés” szakaszban, két fázisban állítjuk össze a kkv által megcélzott modernizáció lépéseit. Szakértő mentoraink segítségével a programban résztvevő kkv-k a felkészülésben megismert „A3” üzleti tervezési módszertannak megfelelő Egyszerű Fejlesztési Tervet állítanak össze. A stratégiai terv kitér a jelenlegi helyzetre, vázolja a változtatandó működést, és cselekvési ütemtervet határoz meg. Az „A3” kitér a megvalósítás kockázatainak kezelésére is.

Minden kkv, aki elkészítette az Egyszerű Fejlesztési Tervet, a konzorcium által hitelesített „Ipar 4.0 Ezüst” minősítést kap.

Részletes Fejlesztési Terv

Az elkészült Egyszerű Fejlesztési Terveket szakmai szempontból tovább vizsgáljuk azzal a célzattal, hogy az első 50 db magas minőségű tervet leadó kkv számára biztosítsuk azt, hogy számukra térítésmentesen Részletes Fejlesztési Tervet dolgozzunk ki. Ez a megvalósíthatósági tanulmány az Egyszerű Fejlesztési Tervből kiindulva egy professzionális, ágazati szaktudással rendelkező, közbeszerzést követően velünk leszerződött négy tanácsadó cég bevonásával történik. A kkv-k a tanácsadó cégek közül, a szakismereti portfolió alapján választják ki, hogy melyikükkel kívánnak a tervezési folyamatban együttműködni.

A kiválasztott tanácsadó cég szakértő mentorainkkal konzultálva kezdik meg a terv elkészítését. Ehhez egy részletes módszertani ajánlást és egy eredménytermék definíciót készítettünk a számukra, hogy minél magasabb szakmai színvonalú dokumentumok készülhessenek el, minden termelési ágazatban és régióban egyaránt. A Részletes Fejlesztési Terv kidolgozásának célja, hogy a kkv-k tiszta képet kapjanak a megvalósítás részleteiről, illetve, hogy céljaik megvalósításához külső forrásokat tudjanak bevonni. Szakértőink minden elkészült tervet szakmailag ellenőriznek.

Azok a kkv-k, akik ilyen módon Részletes Fejlesztési Tervvel rendelkeznek, az „Ipar 4.0 Ezüst” minősítésen túl „Ipar 4.0 Arany” minősítésre is jogosulttá válnak.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.