Tervezés és minősítés
  1. Egyszerű Fejlesztési Terv

Amíg a fejlesztés első szakaszában a kkv-k megismerik az ipar 4.0-hoz kapcsolódó alapfogalmakat, az ezt követő tervezési szakaszban két fázisban állítjuk össze a kkv által megcélzott modernizáció lépéseit. Szakértő mentoraink segítségével a programban részt vevő kkv-k a felkészülésben megismert A3 üzleti tervezési módszertannak megfelelő Egyszerű Fejlesztési Tervet állítanak össze. A stratégiai terv kitér a jelenlegi helyzetükre, vázolja a változtatandó működést, és cselekvési ütemtervet határoz meg. Az A3 kitér a megvalósítás kockázatainak kezelésére is.

Minden kkv, amelyik elkészítette az Egyszerű Fejlesztési Tervet, a konzorcium által hitelesített „Ezüst” Ipar 4.0 minősítést kap.
 

  1. Részletes Fejlesztési Terv

Az Egyszerű Fejlesztési Terveket leadó kkv-k közül az első 50 lehetőséget kap arra, hogy számukra Részletes Fejlesztési Terv készüljön. Ennek kidolgozása professzionális, ágazati szaktudással rendelkező tanácsadó cégek bevonásával történik. A kkv-k a tanácsadó cégek közül a szakismereti portfolió alapján választják ki, hogy melyikükkel kívánnak a tervezési folyamatban együttműködni.

A Részletes Fejlesztési Terv kidolgozásának célja, hogy a kkv-k tiszta képet kapjanak az Egyszerű Fejlesztési Tervben leírt megvalósítás részleteiről.

Azok a kkv-k, amelyek ilyen módon Részletes Fejlesztési Tervvel rendelkeznek, az Ipar 4.0 Ezüst minősítésen túl „Arany” Ipar 4.0 minősítésre is jogosulttá válnak.


A Részletes Fejlesztési Tervek kidolgozásában együttműködő partnereink:
 

Szakterület Tanácsadó Referenciák Logo és link
Termelési anyagáram-felügyelet IT Sense Informatikai Kft. IKEA
Roto Elzett Certa
Novomatic Hungária
Cellaautomatizáció Samling Solution Consulting Kft. Velux
Villeroy&Boch
Hankook
Continental
Logisztika Quantic Hungary Kft.  
Karbantartás DATAPAO Kft. Glencore
MOL
Rejlek


 

 

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.