Iparfejlesztési tanácsadóink

Iparfejlesztési tanácsadóink készséggel segítenek Önnek a megfelelő gyárlátogatások, felkészítési modulok kiválasztásában, illetve hozzájuk fordulhat ipar 4.0 fejlesztéssel kapcsolatos egyéb kérdéseivel is.


Tanácsadó
Felügyelt megyeElérhetőség
 Katona László Baranya, Somogy, Veszprém, Zala+36 70 885 7207
 Takács Attila Vas+36 70 360 6457
 Hegedűs Szilveszter Borsod, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,
 Komárom-Esztergom
+36 30 399 8220
 Borbély László Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar+36 70 885 7210
 Fábián Zoltán Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna+36 70 702 2825
 Pomázi Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg+36 20 512 3606


* * *


    Katona László

    projektvezető, iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
    Somogy, Zala, Veszprém és Baranya megye

    katona@ifka.hu
    +36 70 885 7207

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem közgazdász és történész mester szakos diplomát.

A lean és az ellátási lánc területén különböző iparágakban és munkakörökben szereztem tapasztalatot:

  • vezettem globális adatminőség-javító projektet a söripar első számú konszernjénél (AB-InBev).

  • adminisztratív folyamatokat ésszerűsítettem belső elemző-tanácsadóként az ipari folyamatszabályozás és automatizálás területén működő cégcsoport európai leányvállalatainál (Emerson).

  • beszállító-fejlesztő programot dolgoztam ki és indítottam útjára a hegesztőipar világhírű szereplőjénél (ESAB).

Úgy tapasztaltam, hogy a világméretű cégek és azok leányvállalatai, beszállítói sok tekintetben ugyanolyan gondokkal küzdenek, mint bármelyik kis- és középvállalkozás. Vallom, hogy bármely területen dolgozunk, a lean filozófia alapelvei: rend és fegyelem, minőség, áramlás, vevőközpontúság és mindenekelőtt a pazarló lépések kiküszöbölése kell, hogy vezérelveink legyenek!
Az Ipar4.0 mintagyárak kiemelt projekt egyik legnagyobb előnye, hogy e szemléletet és a megvalósításhoz szükséges elméleti alapokat adja meg az arra elkötelezett cégeknek és munkatársaiknak. A gyakorlati példák – gyárlátogatások és esettanulmányok – kézzelfoghatóvá, életszerűvé teszik az elméletben bemutatott elveket.Takács Attila

szakmai vezető és iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Vas megye
takacs@ifka.hu

+36 70 3606457


Tanulmányaimat a Veszprémi egyetem műszaki menedzser szakán végeztem. Ezen kívül TWI oktató vagyok, valamint számtalan lean és minőségbiztosító kurzust végeztem itthon és külföldön.Multinacionális gyártóknál (autó-, illetve gépgyártás, műanyagfröccsöntés, gyógyszeripar, energetika) szereztem 15 éves tapasztalatot, hogyan kell a vevői elvárásoknak minőségben, hatékonyságban megfelelni:

  • A Lego-nál a színcsere átállási idejét csökkentettük 70 %-kal.

  • Ugyanitt szervezetfejlesztéssel és a napi menedzsment-feladatok kialakításával, támogatásával foglalkoztam, ami hozzájárult a fröccsöntőüzem átfogó hatékonysági mutatójának 6 %-os növeléséhez

  • A Continental-nál csapatom meg tudott felelni a szigorú 6%-os költségcsökkentésnek, a minőség biztosítása mellett

  • Az Elmű-nél 2-3 %-al csökkentettük az energiaipari üzemzavarelhárítási mutatót.

Az ellátási lánc minden részében dolgoztam mérnöként, illetve vezetőként, így nagy egészként tudok bármely cég fejlesztési törekvéseire tekinteni. Számomra a legfontosabb a vevői értékeinek azonosítása az ügyfélúton keresztül, majd azok mérése és a beavatkozás. Nemcsak a termék és annak határidőre, megfelelő minőségben és költséggel történő leszállítása a fontos, hanem az ehhez járuló komplex szolgáltatások is. A vevők egyedi igényeinek minél gyorsabb kezelése (árajánlat, tervezés), a termék életútjának figyelése, az ügyfélszolgálat, a reklamációkezelés, a folyamatos fejlesztés és stratégia is értéket képviselnek, amelyekért a vevő fizet. Az ehhez szükséges lean – termelésmenedzsment tapasztalataimat a szakmában leghitelesebb vezetőktől, a Toyotától igazolt menedzserektől szereztem.

Az ipar 4.0 mintagyár projektet azért tartom fontosnak, mert így segíthetek a hazai kkv-vezetőknek, hogy a korábban egy-egy területen elért kiváló működésük teljes körűvé váljon. Elvem, hogy a folyamatoknak először manuálisan kell jól működniük, utána lehet / kell őket digitalizálni.


Hegedűs Szilveszter

operatív projektvezető és iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Heves, Borsod és Komárom-Esztergom megye

hegedus@ifka.hu
+36 30 399 82 20

2005-ben közgazdászként, 1999-ben pedig műszaki menedzserként végeztem. Azóta multinacionális cégekben töltöttem be különféle vezetői pozíciókat a beszerzés, az értékesítés, a raktározás és a termelés területein. A lean és annak eszköztára, a 6 sigma, VSM, Kaizen, SIM, 5S, TPM stb., valamint a folyamatos tanulás, fejlődés, egyszerűsítés és erős vevőorientáltság folyamatosan a munkám alapjait képezik.

  • Hatékonysági auditorként (Schneider Production System) sok európai és ázsiai gyárat mértem fel és láttam el fejlesztési tanácsokkal.

  • Dolgoztam fröccsöntéssel, összeszereléssel és PCBA-gyártással, illetve vezettem gyáráttelepítési és technológiaváltási projekteket.

  • Gyárigazgatóként jobban ráláttam a területek közötti összefüggésekre, feladatom volt a minőség, a karbantartás, a munkaerő-elosztás és -motiváció, valamint a hatékonyság és a munkabiztonság fejlesztése a profitabilitás megtartása mellett.

Az ipar 4.0 jövőbe mutató elveit és technikáit lehet hatékonyan és sikeresen alkalmazni a legkisebb termelőegységtől a nagyobb, komplexebb szervezetekig. A magyar kkv-k az ipar jelentős szereplői, fejlesztésük a jövő magyar iparát alapozza meg, ezért komoly tapasztalataimmal örömmel támogatom a projektet.Borbély László

iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megye

borbely@ifka.hu
+36 70 8857 210

Gyártásban, termelésben eltöltött több mint 15 éves munkatapasztalattal rendelkezem. Ebből 10 évet töltöttem 200 főt foglalkoztató multinacionális cégnél mint termelésvezető. Itt találkoztam az ipar 4.0 megoldásokkal és azok alkalmazásában rejlő lehetőségekkel, valamint a lean szemlélet által vezérelt termeléssel, illetve a kettő kapcsolatából adódó termelékenységi, hatékonysági előnyökkel. Négy évet 120 fős magyar középvállalatnál töltöttem termelésvezetőként, és itt is alkalmam volt a lean szemlélet gyakorlati alkalmazására. Ezen kívül üzemmérnökként magyar tulajdonú kisvállalatnál (15 fő) is két év tapasztalatot szereztem.

Gépészmérnöki végzettségem és kis-, közép- és nagyvállalatnál gyakorlatban is tesztelt lean és ipar 4.0 tapasztalataim jó alapot adnak arra, hogy az iparfejlesztési lehetőségeket mind elméleti, mind gyakorlati oldalról bemutathassam az ipari kkv-k szakembereinek, és támogassam őket termelési folyamataik digitalizációjában.Fábián Zoltán

iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Tolna megye

fabian@ifka.hu
+36 70 702 2825


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA végzettséget szereztem pénzügyi-gazdasági és infokommunikációs szakirányokon, informatikai menedzsment diplomával rendelkezem, rendszeresen továbbképzem magam a digitális transzformációhoz kapcsolódó tanfolyamokon (pl. Industry 4.0, Internet of Things, Digital Transformation of Business and Services, Smart Cities, Design Thinking, Business Process Management).

Projektvezetési tapasztalataimat 10-150 fős, 3-36 hónapos főként hazai infrastrukturális, alkalmazás-fejlesztési informatikai projekteket, valamint szervezetfejlesztési projekteket irányítva szereztem. Operatív vezetőként 3-120 fős műszaki és üzleti vállalkozásokért, szervezeti egységekért voltam felelős. Mind ügyféloldali, mind beszállító-oldali vezetőként, szakértőként jártasságot szereztem, több jelentős fejlesztési programban vettem részt a hazai és az európai kkv-szektorban, beleértve az ügyfelekkel, alvállalkozókkal, partnerekkel közös feladatok sikeres elvégzését (szerződéses tárgyalás, feladatspecifikáció, projektek vezetése, koordinálása, felügyelete) is. Más iparágak közt a legtöbb tapasztalatot a telekommunikációs, az energetikai, a közlekedési és a feldolgozóipari területen szereztem, speciális tanácsadási szakterületem a stratégiai és üzleti tervezés, a hatékonyságnövelési operatív tervezés és megvalósítás, az Internet of Things, továbbá a CRM, valamint a karbantartás- és eszközmenedzsment-rendszerek.

Célom aktív szerepet vállalni a hazai ipar digitális átalakulásában, ahol a 20 éves üzlet- és szervezet-fejlesztési, projektvezetési, üzemeltetési, stratégiai, marketing és értékesítési területen szerzett tapasztalatommal hozzájárulhatok az IFKA és ügyfelei, partnerei eredményeihez, sikereihez.
Pomázi Zoltán

iparfejlesztési tanácsadó – Ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye

pomazi@ifka.hu
+36 20 512 3606

 

Végzettségeim szerint agrármérnök és növényvédelmi szakmérnök vagyok. Több mint húsz éve foglalkozom szaktanácsadással, oktatok kkv-knak mezőgazdasági alapanyagok előállítása és élelmiszergyártás (konzerv- és hűtőipar) szakterületeken. Élelmiszeripari alapanyagok előállítása során az induló informatikai, automatizálási szinteken levő gyártási technológiákkal, az ezeket kiszolgáló szolgáltatásokkal, optimalizációkkal, költségelemzésekkel kapcsolatos szaktanácsadás és szakértés volt a feladatom. Az élelmiszeriparban az anyagáram mentén történő gyártás kidolgozása, nyomon követése és ellenőrzése képezte munkám nagy részét. Mivel az iparnak ez az ágazata speciális és egyedi, elkötelezett vagyok az alapanyagokból történő gyors, pontos, minőségi és humán fogyasztásra megfelelő termék előállításában, bármilyen szintű kkv végzi is azt. Több mint tíz évig dolgoztam a világ egyik legnagyobb minőségbiztosítási cégénél (SGS) mint megbízott minőségbiztosítási szakértő tanácsadó. Feladatunk az ISO rendszerek kialakításában, működtetésében való részvétel, illetve az alapanyagok és késztermékek minősítésében, a különböző termékek szabványok szerinti (termék, csomagolás, logisztika stb.) ellenőrzésében állt.

Úgy gondolom és látom, hogy a szemlélet és hozzáállás szempontjából a mezőgazdasági és az ipari modernizáció nem sokban tér el. Mindkettőben vannak nagyon speciális területek, melyeken a 4. ipari forradalom által biztosított minden eszköz és lehetőség alkalmazása és megvalósítása csak hasznára válik gazdaságunknak. Ezen felfogás szerint kívánom végezni munkámat és segíteni azokat, akik bizalommal fordulnak hozzánk.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.