Iparfejlesztési tanácsadóink

Iparfejlesztési tanácsadóink készséggel segítenek Önnek a megfelelő gyárlátogatások, felkészítési modulok kiválasztásában, illetve hozzájuk fordulhat Ipar 4.0 fejlesztéssel kapcsolatos egyéb kérdéseivel is.


Takács Attila

szakmai vezető – ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)

takacs@ifka.hu
+36 70 3606457

Tanulmányaimat a Veszprémi egyetem műszaki menedzser szakán végeztem. Ezenkívül TWI oktatóként, és számtalan lean, és minőségbiztositó kurzuson végeztem ideaza és külföldön.

Multinacionális gyártóknál (autó- illetve gépgyártás, műanyagfröccsöntés, gyógyszeripar, energetika) szereztem 15 éves tapasztalatot, hogyan kell a vevői elvárásoknak minőségben, hatékonyságban megfelelni:

  • A Lego-nál a színcsere átállási idejét csökkentettük 70%-kal.
  • Ugyanitt szervezetfejlesztéssel és a napi menedzsment feladatok kialakításával, támogatásával foglalkoztam, ami hozzájárult az fröccsöntőüzem átfogó hatékonysági mutatójának 6%-os növeléséhez.
  • A Continental-nál csapatom meg tudott felelni a szigorú 6% -os költségcsökkentésnek, a minőség biztosítása mellett.
  • Az Elmü-nél 2-3 % csökkentettük az energiaipari üzemzavarelhárítási mutatót.

Az ellátási lánc minden részében dolgoztam mérnöként, illetve vezetőként, így nagy egészként tudok bármely cég fejlesztési törekvéseire tekinteni. Számomra a legfontosabb a vevői értékeinek azonosítása az ügyfélúton keresztül, majd azok mérése és beavatkozása. Nemcsak a termék és annak minőségi, határidőre, költségben történő leszállítása a fontos, hanem az ehhez járuló komplex szolgáltatások is. A vevők egyedi igényeinek minél gyorsabb kezelése (árajánlat, tervezés), termékéletút figyelés, ügyfélszolgálat, reklamációkezelés, folyamatos fejlesztés és stratégia is értéket képviselnek, amelyekért a vevő fizet. Az ehhez szükséges lean – termelésmenedzsment tapasztalataimat a szakmában leghitelesebb vezetőktől kaptam, Toyotától igazolt menedzsereketől.

Az ipar 4.0 mintagyár projektet azért tartom fontosnak, mert így segíthetek a hazai KKV vezetőknek, hogy a korábban 1 -1 területen elért kiváló működésük teljeskörűvé váljon. Elvem, hogy a folyamatoknak először manuálisan kell jól működniük, utána lehet / kell őket digitalizálni.Borbély László

iparfejlesztési tanácsadó – ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén megye
borbely@ifka.hu
+36 70 8857 210

Gyártásban, termelésben eltöltött több mint 15 éves munkatapasztalattal rendelkezem. Ebből 10 évet töltöttem 200 főt foglalkoztató multinacionális cégnél, mint termelésvezető. Itt találkoztam az Ipar 4.0 megoldásokkal és azok alkalmazásában rejlő lehetőségekkel, valamint a Lean szemlélet által vezérelt termeléssel, illetve a kettő kapcsolatából adódó termelékenységi, hatékonysági előnyökkel. Négy évet 120 fős magyar középvállalatnál töltöttem termelésvezetőként, és itt is alkalmam volt a Lean szemlélet gyakorlati alkalmazására. Ezen kívül üzemmérnökként magyar tulajdonú kisvállalatnál (15 fő) is két év tapasztalatot szereztem.

Gépészmérnöki végzettségem és a kis- közép- és nagyvállalatnál is gyakorlatban tesztelt Lean és Ipar 4.0 tapasztalataim jó alapot adnak arra, hogy az iparfejlesztési lehetőségeket mind elméleti, mind gyakorlati oldalról bemutathassam az ipari kkv-k szakembereinek, és támogassam őket termelési folyamataik digitalizációjában.Fábián Zoltán

iparfejlesztési tanácsadó – ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megye
fabian@ifka.hu
+36 70 702 2825

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA végzettséget szereztem pénzügyi-gazdasági és infókommunikációs szakirányokon, informatikai menedzsment diplomával rendelkezem, rendszeresen továbbképzem magam a digitális transzformációhoz kapcsolódó tanfolyamokon (pl. Industry 4.0, Internet of Things, Digital Transformation of Business and Services, Smart Cities, Design Thinking, Business Process Management).

Projektvezetési tapasztalataimat 10-150 fős, 3-36 hónapos főként hazai infrastrukturális, alkalmazás-fejlesztési informatikai projekteket, valamint szervezetfejlesztési projekteket irányítva szereztem. Operatív vezetőként 3-120 fős műszaki és üzleti vállalkozásokért, szervezeti egységekért voltam felelős. Mind ügyféloldali, mind beszállítóoldali vezetőként, szakértőként jártasságot szereztem, több jelentős fejlesztési programban vettem részt a hazai és európai KKV szektorban, beleértve az ügyfelekkel, alvállalkozókkal, partnerekkel közös feladatok sikeres elvégzését (szerződéses tárgyalás, feladatspecifikáció, projektek vezetése, koordinálása, felügyelete). Más iparágak közt a legtöbb tapasztalatot a telekommunikációs, az energetika, a közlekedési és a feldolgozóipari területen szereztem, speciális tanácsadási szakterületem a stratégiai és üzleti tervezés, a hatékonyságnövelési operatív tervezés és megvalósítás, az Internet of Things, valamint a CRM, és a karbantartási- és eszközmenedzsment rendszerek.

Célom aktív szerepet vállalni a hazai ipar digitális átalakulásában, ahol a 20 éves üzlet- és szervezet-fejlesztési, projektvezetési, üzemeltetési, stratégiai, marketing és értékesítési területen szerzett tapasztalatommal hozzájárulhatok az IFKA és ügyfelei, partnerei eredményeihez, sikereihez.Hegedűs, Szilveszter

iparfejlesztési tanácsadó – ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Nógrád, Heves és Borsod megye
hegedüs@ifka.hu
+36 30 399 82 20

2005-ben végeztem közgazdászként, korábban pedig műszaki menedzserként is tanultam. Azóta multinacionális cégekben töltöttem be különféle vezetői pozíciókat a beszerzés, értékesítés, raktározás és termelés területein. A LEAN, és annak eszköztára, a 6 sigma, VSM, Kaizen, SIM, 5S, TPM, stb., a folyamatos tanulás, fejlődés és egyszerűsítés, erős vevő-fókusz pedig folyamatosan a munkám alapja volt.

  • Hatékonysági auditorként (Schneider Production System) sok európai és ázsiai gyárat felmértem és láttam el fejlesztési tanácsokkal.
  • Dolgoztam fröccsöntéssel, összeszereléssel és PCBA gyártással, illetve vezettem gyáráttelepítési és technológia váltási projekteket
  • Gyárigazgatóként jobban ráláttam a területek közötti összefüggésekre, illetve feladatom volt mind a minőség, karbantartás, munkaerő-elosztás és motiváció, hatékonyság, munkabiztonság fejlesztése, a profitabilitás megtartása mellett.

Az Ipar 4.0 a jövőbemutató elveit és technikáit lehet hatékonyan és sikeresen alkalmazni a legkisebb, termelőegységtől a nagyobb komplexebb szervezetekig. A magyar KKV-k az ipar jelentős szereplői, fejlesztésük a jövő magyar iparát alapozza meg, ezért örömmel járulok hozzá a projekthez.Katona László

iparfejlesztési tanácsadó – ipar 4.0 projekt (GINOP-1.1.3-16)
Somogy, Vas és Zala megye
katona@ifka.hu
+36 70 885 7207

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem közgazdász és történész mester szakos diplomát.

A Lean és az ellátási lánc területén különböző iparágakban és munkakörökben szereztem tapasztalatot:

  • vezettem globális adatminőség javító projektet a söripar első számú konszernjénél (AB-InBev)
  • adminisztratív folyamatokat észszerűsítettem belső elemző-tanácsadóként az ipari folyamatszabályozás és automatizálás területén működő cégcsoport európai leányvállalatainál (Emerson)
  • beszállító-fejlesztési programot dolgoztam k és indítottam a hegesztőipar világhírű szereplőjénél (ESAB).

Úgy tapasztaltam, hogy a világméretű cégek és azok leányvállalatai, beszállítói sok tekintetben ugyanolyan gondokkal küzdenek, mint bármelyik magyarországi cég. Vallom, hogy bármely területen dolgozunk, a Lean filozófia alapelvei: rend és fegyelem, minőség, áramlás, vevőközpontúság és mindenekelőtt a pazarló lépések kiküszöbölése kell, hogy vezérelveink legyenek!

Az Ipar4.0 Mintagyárak kiemelt projekt egyik legnagyobb előnye, hogy e szemléletet és a megvalósításhoz szükséges elméleti alapokat adja meg az arra elkötelezett cégeknek és munkatársaiknak. A gyakorlati példák – gyárlátogatások és esettanulmányok – kézzelfoghatóvá, életszerűvé teszik az elméletben bemutatott elveket.


Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.