Iparfejlesztési tanácsadóink

Iparfejlesztési tanácsadóink készséggel segítenek Önnek a megfelelő gyárlátogatások, felkészítési modulok kiválasztásában, illetve hozzájuk fordulhat ipar 4.0 fejlesztéssel kapcsolatos egyéb kérdéseivel is.

 
Tanácsadó Felügyelt megye Elérhetőség
 Takács Attila  Vas  +36 70 360 6457
 Hegedűs Szilveszter  Heves, Nógrád, Baranya, Csongrád, Somogy, Tolna  +36 70 527 2186
 Borbély László  Békés, Hajdú-Bihar  +36 70 885 7210
 Fábián Zoltán  Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok  +36 70 702 2825
 Pomázi Zoltán  Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg  +36 20 512 3606
 Rónavölgyi-Varga László  Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala  +36 70 522 1024
 
 
 

Takács Attila

szakmai vezető és iparfejlesztési tanácsadó
Vas megye

takacs@ifka.hu

+36 70 360 6457

 

Tanulmányaimat a Veszprémi Egyetem műszaki menedzser szakán végeztem. Ezen kívül TWI oktató vagyok, valamint számtalan Lean és minőségbiztosító kurzust végeztem el itthon és külföldön. Multinacionális gyártóknál (autó-, illetve gépgyártás, műanyagfröccsöntés, gyógyszeripar, energetika) szereztem 15 éves tapasztalatot abban, hogyan kell a vevői elvárásoknak minőségben, hatékonyságban megfelelni:

  • A Legónál a színcsere átállási idejét csökkentettük 70%-kal.

  • Ugyanitt szervezetfejlesztéssel és a napi menedzsment-feladatok kialakításával, támogatásával foglalkoztam, ami hozzájárult a fröccsöntőüzem átfogó hatékonysági mutatójának 6%-os növeléséhez.

  • A Continental Automotive Hungary Kft.-nél csapatom meg tudott felelni a szigorú 6%-os költségcsökkentésnek, a minőség biztosítása mellett.

  • Az Elmű Zrt.-nél 2-3%-kal csökkentettük az energiaipari üzemzavarelhárítási mutatót.

Az ellátási lánc minden részében dolgoztam mérnökként, illetve vezetőként, így nagy egészként tudok bármely cég fejlesztési törekvéseire tekinteni. Számomra a legfontosabb a vevői értékek azonosítása az ügyfélúton keresztül, majd azok mérése és a beavatkozás. Nemcsak a termék és annak határidőre, megfelelő minőségben és költséggel történő leszállítása a fontos, hanem az ehhez járuló komplex szolgáltatások is. A vásárlók egyedi igényeinek minél gyorsabb kezelése (árajánlat, tervezés), a termék életútjának figyelése, az ügyfélszolgálat, a reklamációkezelés, a folyamatos fejlesztés és a stratégia is olyan értéket képviselnek, amelyekért a vevő fizet. Az ehhez szükséges Lean termelésmenedzsment tapasztalataimat a szakmában leghitelesebb vezetőktől, a Toyotától igazolt menedzserektől szereztem.

Az ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projektet azért tartom fontosnak, mert így segíthetek a hazai kkv vezetőknek, hogy a korábban egy-egy részterületen elért kiváló működésük teljes körűvé váljon. Elvem, hogy a folyamatoknak először manuálisan kell jól működniük, utána lehet/kell őket digitalizálni.

Az ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projektet azért tartom fontosnak, mert így segíthetek a hazai kkv vezetőknek, hogy a korábban egy-egy részterületen elért kiváló működésük teljes körűvé váljon. Elvem, hogy a folyamatoknak először manuálisan kell jól működniük, utána lehet/kell őket digitalizálni.

 

Hegedűs Szilveszter

operatív projektvezető és iparfejlesztési tanácsadó
Nógrád, Heves, Somogy, Baranya, Tolna és Csongrád megye

hegedus@ifka.hu

+36 70 527 2186

 

2005-ben közgazdászként, korábban, 1999-ben pedig műszaki menedzserként végeztem. Azóta is folyamatosan veszek részt képzéseken, tréningeken vezetői és Lean területen. A Lean és annak eszköztára, a 6 sigma, VSM, Kaizen, SIM, 5S, TPM stb., valamint a folyamatos tanulás, fejlődés, egyszerűsítés és erős vevőorientáltság folyamatosan a munkám alapjait képezik.

Eddigi pályám során a Robert Bosch és Schneider Electric cégeknél dolgoztam különféle pozíciókban: beszerző, supply chain manager, termelésvezető, industrial performance leader európai gyárakban, gyárigazgató.

  • Hatékonysági auditorként (Schneider Production System) sok európai és ázsiai gyárat mértem fel és láttam el fejlesztési tanácsokkal.

  • Dolgoztam fröccsöntéssel, többféle technológiájú és komplexitású összeszereléssel, PCB-gyártással, illetve vezettem gyáráttelepítési és technológiaváltási projekteket többszáz fős gyárban.

  • Gyárigazgatóként jobban ráláttam a területek közötti összefüggésekre, feladatom volt a minőség, a karbantartás, a munkaerő-elosztás és -motiváció, valamint a hatékonyság és a munkabiztonság fejlesztése, illetve a munkaerő megtartása és motiválása a profitabilitás megőrzése mellett.

Meggyőződésem, hogy az ipar 4.0 jövőbe mutató elveit és technikáit mindenhol lehetséges hatékonyan és sikeresen alkalmazni, a legkisebb termelőegységtől kezdve a nagyobb, komplexebb szervezetekig. A magyar kkv-k az ipar jelentős szereplői, fejlesztésük a Magyarországon élők jövőjét alapozza meg. Ezért tapasztalataimmal örömmel és lelkesen támogatom ezt a kezdeményezést.

 

Borbély László

iparfejlesztési tanácsadó
Hajdú-Bihar és Békés megye


borbely@ifka.hu

+36 70 885 7210

Gyártásban, termelésben eltöltött több mint 15 éves munkatapasztalattal rendelkezem. Ebből 10 évet töltöttem 1200 főt foglalkoztató multinacionális cégnél mint termelésvezető. Itt találkoztam az ipar 4.0 megoldásokkal és azok alkalmazásában rejlő lehetőségekkel, valamint a Lean szemlélet által vezérelt termeléssel, illetve a kettő kapcsolatából adódó termelékenységi, hatékonysági előnyökkel. Négy évet 120 fős magyar középvállalatnál töltöttem termelésvezetőként, és itt is alkalmam volt a Lean szemlélet gyakorlati alkalmazására. Ezen kívül egy magyar tulajdonú kisvállalatnál (15 fő) üzemmérnökként is két év tapasztalatot szereztem.

Gépészmérnöki végzettségem, illetve kis-, közép- és nagyvállalatnál gyakorlatban is tesztelt Lean és ipar 4.0 tapasztalataim jó alapot adnak arra, hogy az iparfejlesztési lehetőségeket mind elméleti, mind gyakorlati oldalról bemutathassam az ipari kkv-k szakembereinek, és támogassam őket termelési folyamataik digitalizációjában.

Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt az az út, ami a hatékonyság-termelékenység felé vezeti azt, aki a jövőben gondolkozik.

 


Fábián Zoltán

iparfejlesztési tanácsadó
Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Fejér megye


fabian@ifka.hu

+36 70 702 2825


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA végzettséget szereztem pénzügyi-gazdasági és infokommunikációs szakirányokon, emellett informatikai menedzsment és tanári diplomákkal rendelkezem, rendszeresen továbbképzem magam szervezet- és termékfejlesztési, valamint digitális transzformációhoz kapcsolódó tanfolyamokon.

Projektvezetési tapasztalataimat 10-150 fős, 3-36 hónapos, főként hazai infrastrukturális, alkalmazás-fejlesztési informatikai projekteket, valamint szervezetfejlesztési projekteket irányítva szereztem. Operatív vezetőként 3-120 fős műszaki és üzleti vállalkozásokért, szervezeti egységekért voltam felelős. Jártasságot szereztem mind ügyféloldali, mind beszállító-oldali vezetőként, szakértőként. Több, jelentős fejlesztési programban vettem részt a hazai és az európai kkv-szektorban, beleértve az ügyfelekkel, alvállalkozókkal, partnerekkel közös feladatok sikeres elvégzését is (szerződéses tárgyalás, feladatspecifikáció, projektek vezetése, koordinálása, felügyelete). Legtöbb tapasztalatot a telekommunikációs, az energetikai, a közlekedési és a feldolgozóipari területen szereztem. Speciális tanácsadási szakterületem a stratégiai és üzleti tervezés, a hatékonyságnövelési operatív tervezés és megvalósítás, a CRM, valamint az Internet of Things, a karbantartási és eszközmenedzsment-rendszerek.

Célom aktív szerepet vállalni a hazai ipar és gazdaság digitális átalakulásában, ahol a 20 éves üzlet- és szervezetfejlesztési, projektvezetési, üzemeltetési, stratégiai, marketing- és értékesítési területen szerzett tapasztalatommal hozzájárulhatok az IFKA és ügyfelei, partnerei eredményeihez, sikereihez.

 

      Pomázi Zoltán

iparfejlesztési tanácsadó
Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye


pomazi@ifka.hu
+36 20 512 3606

Végzettségeim szerint agrármérnök és növényvédelmi szakmérnök vagyok.

Több mint húsz éve foglalkozom szaktanácsadással, kkv-knak oktatok mezőgazdasági alapanyagok előállítása és élelmiszergyártás (konzerv- és hűtőipar) szakterületeken. Élelmiszeripari alapanyagok előállítása során az induló informatikai, automatizálási szinteken levő gyártási technológiákkal, az ezeket kiszolgáló szolgáltatásokkal, optimalizációkkal, költségelemzésekkel kapcsolatos szaktanácsadás és szakértés volt a feladatom. Az élelmiszeriparban az anyagáram mentén történő gyártás kidolgozása, nyomon követése és ellenőrzése képezte munkám nagy részét.

Több mint tíz évig dolgoztam a világ egyik legnagyobb minőségbiztosítási cégénél (SGS) mint megbízott minőségbiztosítási szakértő tanácsadó. Feladatunk az ISO rendszerek kialakításában, működtetésében való részvétel, illetve az alapanyagok és késztermékek minősítéséből, a különböző termékek szabványok szerinti (termék, csomagolás, logisztika stb.) ellenőrzéséből állt.

Úgy gondolom és látom, hogy szemlélet és hozzáállás szempontjából a mezőgazdasági és az ipari modernizáció nem sokban tér el egymástól. Mindkettőben vannak nagyon speciális területek, melyeken a negyedik ipari forradalom által biztosított minden eszköz és lehetőség alkalmazása és megvalósítása csak hasznára válik gazdaságunknak. Ezen felfogás szerint kívánom végezni munkámat és segíteni azokat, akik bizalommal fordulnak hozzánk.

 Rónavölgyi-Varga László
iparfejlesztési tanácsadó

Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Zala megye

ronavolgyi@ifka.hu
+36 70 522 1024


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Lean folyamatfejlesztő-szakértő végzettséget szereztem üzemszervezéstan és logisztika szakirányokon, emellett rendelkezem gazdasági informatikus diplomával is. Folyamatosan képzem magam kommunikáció, folyamat- és szervezetfejlesztés, projekt-, illetve változásmenedzsment területeken.

Gyakorlati tapasztalatom van saját faipari és kereskedelmi vállalkozás felépítésében, multinacionális környezetben sor- (smt) és cellagyártás-fejlesztésben, milkrun és e-kanban kialakításban automotive kultúrában. Ezek mellett gyártási struktúra transzformációt irányítottam termelésvezetőként, itt értem el legnagyobb sikeremet a Lean kultúra bevezetésével: az egyedi gyártásrészleg a cég termelési-rendszer auditján a 3. helyen végzett a világon. Projektvezetés területén egyedi gépgyártó vállalat stratégiai átalakításáért feleltem mint szakértő. Folyamatos fejlesztési vezetőként stratégiai, üzleti és hatékonysági tervezést irányítottam. Speciális szakterületem a változásmenedzsment.


Célom a gyakorlati és elméleti ismereteim átadásával támogatni a vállalkozások automatizációs és digitalizációs fejlesztési törekvéseit, megmutatni a vállalkozásoknak, hogyan tudják ösztönözni a munkatársak fejlődését, alkalmazkodását és teljesítményét, hogy minél hatékonyabban segítsék a negyedik ipari forradalomba való becsatlakozásukat.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.