Vegye fel a kapcsolatot velünk

A Mewa-csoport átvette a Mikroclean céget

mikrocelan mewa
Az iparban használt, speciális tisztaságot igénylő tisztaterek takarítására szakosodott Mikroclean GmbH immár a Mewa-csoport tagja. (Fotó: Mikroclean/Mewa)

IPAR

A Mewa-csoport átvette a Mikroclean céget

Speciális szolgáltatás az ipari tisztaterek takarítása területén

A családi tulajdonban lévő német Mewa vállalatcsoport folytatja expanzióját. Február 29. óta száz százalékos leányvállalatként immár a – Magyarországon elsősorban teljeskörű ipari törlőkendő-szolgáltatásáról ismert – Mewa-csoporthoz tartozik a Mikroclean GmbH, az ipari tisztaterek (cleanroomok) takarítására specializálódott német vállalkozás is.

A Mikroclean székhelye a Baden-Württemberg tartományi Grafenberg bei Metzlingen községben található, de jelen van Berlinben és Essenben is, valamint további tíz szolgáltatóközponttal támogatja ügyfeleit Németországban, Ausztriában, Svájcban és további európai országokban. Megrendelői a gyártó‑, gyógyszer- és orvosikészülék-, valamint a biokémiai iparban tevékenykednek.

A Mikroclean GmbH-t 2012-ben alapított Timo Speck. A szakember korábban műszaki vezetőként dolgozott az épülettakarítási üzletágban, és arra a következtetésre jutott, hogy a speciális tisztaságot igénylő ipari tisztaterek takarítását csak egy külön erre a célra szakosodott vállalkozás tudja magas színvonalon elvégezni. A cég hamarosan a tisztaterek takarításának innovatív szakértőjévé vált, és az alaptevékenység mellett ma már az ilyen speciális környezetben dolgozó személyzet képzésével és minősítésével is foglalkoznak.

A tranzakció lezárultával az ügyvezetés tagjai Timo Speck és Günes Yenen, a Mewa korábbi angliai ügyvezetője lettek. „Bővíteni szeretnénk a tisztaterekhez kapcsolódó szolgáltatásainkat, ezért fontos a meglévő kompetenciánk kiegészítése és következetes továbbfejlesztése. A Mikrocleannel létrejött partnerség új lehetőségeket teremt számunkra ebben a növekedési szektorban. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk Timo Specket és csapatát, köszöntjük őket a Mewa-csoportban!” – mondta Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatósági elnöke.

Timo Speck nagyon pozitívnak találja azokat a szinergiákat és lehetőségeket, amelyek egy nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatcsoport tagjaként nyílnak meg számukra. „Mindig azt mondom ügyfeleinknek, hogy ’az Önök tisztatere egyben a mi tisztaterünk is’, hiszen ezen speciális munkaterületek tisztítása nagyon komoly felelősséggel jár, amelyet mi teljes mértékben vállalunk. Kimondottan örülök, hogy a Mewával közösen, célzottan fejleszthetjük tovább szolgáltatásainkat.”

A Mewa-csoport folyamatosan bővíti a tisztaterek ellátása területén meglévő szolgáltatási portfólióját. A Mikroclean integrációja komoly stratégiai lépés ezen az úton. A területeken használt tisztatéri ruházat mosásához és kezeléséhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatás ellátására a meissenheimi Mewa-telephelyen épül jelenleg egy teljesen új üzem.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Olvasás folytatása

Még több: IPAR

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés