Vegye fel a kapcsolatot velünk

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

lg purotec antimikrobiális üvegpor

INNOVÁCIÓ

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTecTM néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

Az anyag neve a Pure (tiszta), Protect (védelem) és Technology (technológia) szavak összevonásából származik. A gombásodásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező PuroTec megakadályozza a mikroorganizmusok elterjedését és az ezzel járó szagokat. Az üvegport különböző anyagokba – például műanyagokba, festékekbe és gumiba – lehet beépíteni. A tartós antimikrobiális anyag kémiailag stabil és jól tűri a hőingadozást is, valamint nem színeződik el.

Az LG először 1996-ban kezdte el az antimikrobiális üvegpor fejlesztését, és mára mintegy 219 szabadalommal rendelkezik az üvegpor gyártásával és alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat az antimikrobiális üvegport a dél-koreai Changwonban található LG Smart Parkban gyártja, amelynek éves termelési kapacitása 4500 tonna. Idén a vállalat az üvegpor értékesítését olyan jelentős ázsiai piacokra terjeszti ki, mint Kína, Vietnám és India, és éves szinten több mint 700 százalékos forgalomnövekedésre számít.

Az LG a jövőben jelentősen növelni kívánja a fejlett anyagokkal foglalkozó üzletágát, ennek megfelelően nemzetközi kiállításokon mutatja be a PuroTec-et a potenciális globális ügyfeleknek.

A PuroTec nemrég elnyerte az „Év Innovációja” díjat a Chinaplas kiállításon, Ázsia legnagyobb műanyag- és gumiipari kiállításán Sanghajban. Az LG ebben a hónapban az Egyesült Államokban, Orlandóban is bemutatta a terméket a National Plastics Exposition (NPE) kiállításon, amelyet a világ három legnagyobb műanyagipari eseménye között tartanak számon.

„Elkötelezettek vagyunk a fejlett anyagokkal foglalkozó üzletágunk felépítése mellett, és biztosak vagyunk benne, hogy ez új lendületet hoz majd B2B üzletágunk, az üzleti megoldások divízió számára” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „További beruházásokkal támogatjuk a kutatás-fejlesztést, hogy növeljük az üvegport tartalmazó anyagok hatékonyságát és minőségét, és új alkalmazási lehetőségeket tárjunk fel a háztartási készülékek kategóriájában és azon túl.”


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: INNOVÁCIÓ

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés