Vegye fel a kapcsolatot velünk

Szép volt, jó volt, de ennyi volt: ezek a barátság végére utaló jelek

barátság vége életmód bien

TIPPEK

Szép volt, jó volt, de ennyi volt: ezek a barátság végére utaló jelek

Bármennyire is vágyunk az állandó jellegű, kiegyensúlyozott és bensőséges kapcsolatokra, sajnos nem minden barátság tart örökké. Ezért nem hibáztathatjuk magunkat, ugyanis sokszor nem amiatt bomlik fel egy szoros kötelék, mert bárki súlyos hibát vétett volna: egyszerűen előfordulhat, hogy másfelé tart az életünk, és egy új szakaszban már nem kísérhetjük egymást tovább.

Írásunkban összegyűjtöttük azokat a jeleket, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy a barátságotok sajnos a végéhez közeledik. A Bien.hu Életmód rovatát olvasgasd, ha téma kapcsán további információra is vágysz.

Ha nő a távolság köztetek, az bajt jelez

A szakemberek szerint a barátság végére utaló első jel általában az, hogy elkezdetek távolodni egymástól. Ez eleinte lehet, hogy csak úgy jelenik meg, hogy már nem vagy olyan felszabadult a legjobb barátnőd társaságában, mint régebben.

Persze ez még nem jelenti egyértelműen a kapcsolat végét, hiszen hullámvölgyek mindenhol vannak. Akkor érdemes elgondolkoznod a helyzeten, hogyha ez az állapot huzamosabb ideje fennáll, és nem is mozdul pozitív irányba.

Már nem akarsz mindent elmondani neki

A nők általában mindent megosztanak a legjobb barátnőjükkel – éppen ezért nagyon rossz jel, ha már nem érzel késztetést arra, hogy beavasd őt az érzéseidbe vagy megoszd vele a fontosabb eseményeket.

Ez a jelenség a fentebb említett távolodásból következik, hiszen, ha kezd kihűlni egy kapcsolat, akkor az magával hozza a bizalom megrendülését is. Bizalmi problémák alatt nem feltétlen arra kell gondolni, hogy kifecsegi majd az illető a titkaidat – az is lazíthatja a köteléket, ha már nem azt a támogató hozzáállást tapasztalod tőle, mint régebben.

Más emberekkel jól érzed magad

Ha egy fontos barátságunk válságba kerül, akkor könnyen érezhetjük úgy, hogy velünk van a hiba – az igazán megdöbbentő tapasztalás viszont az, ha megérzed, hogy igenis tudsz önfeledt lenni más emberek társaságában.

Ez egyértelmű jele annak, hogy a régi barátnőddel már nem egy irányban haladtok – ilyenkor új emberekre, új ingerekre van szükséged, akik passzolnak a jelenlegi énedhez.

Ha bántjátok egymást, akkor biztosan a katasztrófa szélén álltok

A barátság az egyik legfontosabb emberi kapcsolat az életünkben, rengeteg támogatást, megértést és elfogadást kaphatunk általa – éppen ezért olyan vészjósló, ha valami módon elkezditek bántani, hibáztatni egymást.

Ez előjöhet teljesen hétköznapi dolgok okán, de akár abból is kialakulhat, hogy érzitek a bajt. Fontos észben tartani, hogy minden barátság két emberen múlik – az is két ember felelőssége, ha jól működik, és az is, ha nem.

Van, amikor érdemesebb elengedni a másikat

Természetesen nem arra szeretnénk biztatni, hogy az első mélypontnál dobd kukába a barátságotokat, viszont figyelj az intő jelekre!

Ha nem lehet helyrehozni, ami elromlott, akkor okosabb döntés elengedni: így mindkettőtöknek megadatik a lehetőség, hogy új, üdítő kapcsolatokra tegyetek szert.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés