Vegye fel a kapcsolatot velünk

Elvitel és tálalás egyetlen lépésben

polisztirol doboz

TIPPEK

Elvitel és tálalás egyetlen lépésben

Amikor az ételeket elvitelre kérik a fogyasztók, nem mindegy, hogy hogyan csomagolunk. Ebből a szempontból nagy jelentősége van annak, hogy két külön dobozba kell kerülnie a köretnek és a húsnak, vagy megoldható egy dobozzal is.

Anyagi szempontból is előnyösebb megoldás, ha nem kell duplán csomagolni. A mai kor technológiai vívmányai pedig amellett, hogy az osztott ételtárolást használhatjuk, még arra is lehetőséget adnak, hogy ez hőtartó megoldásokkal legyen kivitelezhető.

A hungarocell az egyik legjobb hőszigetelő alapanyag, ami a műszaki tudományoknak hála már a csomagolóiparban is megjelent. A nikecell az építőiparban gondoskodik a homlokzati hőszigetelésről, az extrudált polisztirol pedig a vendéglátóiparban jeleskedik az ételek melegen tartásában.

Kinek előnyös az osztott ételtároló doboz?

Az indepack.hu habdoboz kínálata számos esetben jelent tökéletes ételcsomagolási alternatívát, különösen az olyan éttermek esetén, ahol kiszállítás működik. Akkor is ideális megoldásnak számít, ha a vendég nem fogyasztja el a rendelését, de szeretné hazavinni a maradékot.

Sokkal bizalomgerjesztőbb látványt nyújt az osztott ételtárolás, mintha egyetlen dobozba lennének betéve a megmaradt falatok. Ez a látvány kifejezetten fontos akkor, amikor a kiszállítás során átveszi a vevő a megrendelt ételt.

Mire jó az osztott ételtárolás?

Jellemzően az ételszállítás esetén hatékony lehetőség, amikor az útközben történő zötykölődés hatására összeborul az étel a dobozban. Ha osztott tárolót használunk, akkor nem keveredik össze a köret a hússal, így sokkal ínycsiklandóbb látvány várja az étel fogyasztóját.

Legtöbb esetben a kétrekeszes tárolódoboz a kedvelt termék, mert ezzel a lehetőséggel szinte minden étel gusztusosan tálalható. A háromrekeszes változatokban már a köret és a hús mellé különböző szószokat is tehetünk, amit így sokkal szívesebben fogyasztanak a vásárlók.

Az extrudált polisztirol mint csomagolóanyag

A polisztirol anyagok legfőbb előnye a környezettudatosság, mert újrahasznosított műanyagból készülnek. A másik előnye pedig abban a technológiában rejlik, amit az extrudálás folyamata tesz lehetővé.

Ennek végeredményeképpen az újrahasznosított műanyagból egy homogén, meglehetősen sűrű és kemény anyagot kapunk. Mindezek mellett az ételek tárolására a víztaszító tulajdonsága még alkalmasabbá teszi. Az ételeket frissen tartva juthat el a megrendelés a vásárlóhoz, aki még melegen tudja fogyasztani az ételeket a doboz hőtartó képessége miatt.

Miért előnyösek az XPS dobozok?

Az egyik legnagyobb előnye ennek az alapanyagnak, hogy nem számít veszélyes műanyagnak és emellett újrahasznosítható. A törvények szerint sincs korlátozva a felhasználása, és ételek tárolására is alkalmas.

Másik előnye, hogy a polisztirol dobozokkal szemben alkalmas arra is, hogy a mikrohullámú sütőben megmelegíthessük a kihűlt ételt.

Osztott ételtároló dobozok esetén érdemes az indepack.hu weboldalát meglátogatni, mert számos lehetőséggel várják a látogatókat.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés