Vegye fel a kapcsolatot velünk

A japánok nem csupán a technológiában ostromolják a csúcsokat!

japán Kazuo Ishiguro regényei

TIPPEK

A japánok nem csupán a technológiában ostromolják a csúcsokat!

Amikor Japánra gondolunk, akkor olyan szavak jutnak elsőre az eszünkbe, mint a csúcstechnológia, a fegyelmezettség, a pontosság, a szigorú társadalmi szabályok és persze a fantasztikus kultúra. Ez utóbbiba tartoznak bele azok a modern kori regények, amelyek ötvözik a múltat és a jelent, és bepillantást engednek ebbe a különleges világba.

Ehhez persze nem is szükségszerű az, hogy kimondottan abban a távoli országban játszódjon a cselekmény, ahogy akár az író is lehet brit születésű, japán felmenőkkel. Mai írásunkban két igazi csemegét mutatunk meg!

A fegyelmezettség és a rejtélyek írója

Kazuo Ishiguro regényei kétségtelenül maradandó nyomot hagynak az emberben, akár szeretjük a japán kultúrát, akár semlegesek vagyunk vele szemben. Neve egybeforrt a fegyelmezettséggel és a nemességgel, és ezt már több könyvén keresztül is bebizonyította.

Talán nem kell senkinek bemutatni a Napok romjai című regényét, amely idén lesz negyed évszázada, hogy megjelent. Ez a történet is az egyének múltját boncolgatja éppen úgy, mint a frissen kiadott A tünékeny szépség című műve. Számtalan időtlen kérdést boncolgat, amelyek közül sok akár minket is érinthet, így duplán megéri elolvasni Ishiguro pompásan megírt műveit.

Bár az előbbi Angliában játszódik, az utóbbi pedig Japánban, igencsak sok kapcsolódási pont akad a két irodalmi műremek között, így mindenképpen arra biztatunk mindenkit, hogy ha teheti, olvassa el mindkettőt, akár a Mai-Könyv.hu webáruházából megrendelve őket.

Történetek egy kávézóból…

Bár a japánok inkább a teázás híveinek hírében állnak, akad egy könyvsorozat, amely a Funiculi Funicula nevű felettébb különleges kávézóba kalauzolja el a gyanútlan olvasót.

A történet lényege: akad a kávéházban egy asztal, amely mellé ülve úgy fogyaszthatunk el egy csésze kávét, hogy egy olyan emberrel beszélgethetünk, akivel a valódi életben már soha többet nincs esélyünk, vagy nem úgy, ahogy szeretnénk. Így aztán időutazhat a vendég, ám kötelező visszatérnie, mielőtt a kávé kihűl.

Talán mondani sem kell, de a japán szereplők igazán autentikusan mutatják be a társadalmi szokásokat, normákat és beidegződéseket, és a teljesen hétköznapi emberek életén keresztül láthatunk bele abba, hogy vajon milyen is lehet Japánban élni, méghozzá az író Kavagucsi Tokisadzu szemén át.

Minden könyv egy utazás!

Úgy, ahogy a fentebb említett külvárosi kávézó vendégei, az olvasó is mindig időutazásra indul, amint felcsap egy könyvet. Sőt, az olvasás során akár kontinensek vagy akár bolygók között is ugrálhatunk, határt mindössze az író fantáziája szabhat nekünk! Persze közel sem mindegy, hogy milyen történetbe csöppenünk, ám ha a fenti írók műveiből választunk a Mai-Könyv.hu oldalán, akkor egészen biztosan nem fogjuk megbánni a döntésünket, hiszen garantáltan maradandó élményben lesz részünk!


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés