Vegye fel a kapcsolatot velünk

Rhodesian ridgeback – egy kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb kutyafajta

rhodesian ridgeback kutya

TIPPEK

Rhodesian ridgeback – egy kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb kutyafajta

A rhodesian ridgeback első ránézésre egy masszívabb vizslának tűnik, talán emiatt gyakran nem is tudjuk, pontosan milyen kutyával állunk szemben. “Szakmáját” tekintve sem tévednénk nagyot, ha a vizslákból indulnánk ki, ugyanis ők is vadászkutyák.

Ez a párhuzam még nem jelenti azt, hogy a két fajtát össze lehetne mosni: a rodéziai ridgeback egy fizikailag és mentálisan is erős állat, aki egy tapasztalt kutyatartó számára igazi kincs lehet – ha érdekel a téma, olvass tovább!

Afrikai oroszlánkutya – ide tapasztalt gazdi szükséges

Igen, jól olvastad: a rhodesian ridgeback másik neve az afrikai oroszlánkutya, mely kifejezés eléggé beszédes a jellemét tekintve. A Kutyakajas.hu Webáruház cikkei is alátámasztják, hogy bár csodás potenciál rejlik ebben a fajtában, nem első kutyás embereknek találták őket ki, hiszen egy oroszlán akaraterejével rendelkeznek. Amennyiben ilyen kutyád van, érdemes a Kutyakajas.hu Webáruháznál kapható Julius K-9 táppal etetni.

Bár a külsejüktől nem nehéz elolvadni, erős természettel rendelkeznek már egészen kicsi koruktól kezdve – emiatt kiemelt fontosságú a következetes nevelés. Ne hagyd magad befolyásolni az édes szemeik és puha pocakjuk által!

Az első egy-két év kiemelten fontos

Ha szeretnéd, hogy az afrikai oroszlánkutyád jó jellemmel rendelkezzen felnőtt korában, akkor javasoljuk, hogy az első 1-2 évben minél több ingert biztosíts számára.

Ez a kulcsa annak, hogy megfelelően szocializálódjon, képes legyen később idegen kutyákkal kijönni és abban is szerepe van, hogy mennyire lesz toleráns és alkalmazkodó a különféle szituációkban. A kutyaiskola remek lehetőség mindezek megtanulására.

Mielőtt továbbmennénk, még egy infó: azért emlegetünk 1-2 éves intervallumot, mert a rodéziai ridgeback későn érő típus. Sajnos náluk előfordul, hogy a “tinédzserkori” kalamajkáknak csak két éves koruk körül inthetünk búcsút.

A felnőtt rodéziai is igényli a figyelmet

Ha túl vagy a kritikus kölyökkoron, nem dőlhetsz teljesen hátra, ha rhodesian ridgeback kutyusod van.

Őt nem tudod csak úgy kitenni a kertbe, muszáj valami programot kitalálni neki. A muszáj alatt azt értsd persze, hogy te jársz jobban, ha lefoglalod, ugyanis ő biztosan talál majd magának teendőt a kertedben: hatalmas gödröket ás, szétrágja a kerti eszközöket…

Ez a fajta akkor érzi jól magát, ha szaladgálhat a hatalmas udvaron (lakásban való tartás esetén napi 1,5 óra intenzív mozgás szükséges neki), illetve, ha megkapja a megfelelő mentális stimultust is valamilyen tréning formájában. Az a legjobb, ha a család közösen tud foglalkozni vele.

Természete ellenére imádnivaló

Biztosan érted már, miért nem való az afrikai oroszlánkutya első kutyás gazdiknak – ettől függetlenül nem szabad elfelejteni, hogy egy igazán szerethető és hűséges fajtáról van szó, aki meghálálja a törődést.

Tapasztaltabb gazdiknak ideális választás lehet: ők biztosan élvezik majd a kihívást, és nekik sikerülhet kihozni a legjobbat ebből az igazán különleges fajtából.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés