Vegye fel a kapcsolatot velünk

Mi mindenre használható a kábelcsupaszító?

kábelcsupaszító

TIPPEK

Mi mindenre használható a kábelcsupaszító?

Bár a technika rohamosan fejlődik, vannak olyan munkafolyamatok, amikhez bőven elegendő egy-egy egyszerű szerszám. A legtöbb villamossági szakembernek nagy szüksége van például kábelcsupaszító eszközre, amelyek alkalmasak arra, hogy a vezeték műanyag részét leszedjék vele. Ezt követően a kábelek előkészítésére kerül sor, ahol szintén nagy hasznát lehet venni ennek a terméknek.

De vajon mi mindenre használható még a mindennapokban? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Mit kell tudni a kábelcsupaszítókról?

A különleges képességük az egyszerű használhatóság és a praktikusság. A kész szerszámszettek az Elektrikstore.hu kábelcsupaszítók mellett tartalmaznak kábelvágókat, vágószerszámokat, valamint érhüvely présszserszámokat egyaránt.

Ami a Weidmüller stripax kábelcsupaszítókat illeti, ezekkel bármilyen csupaszítást könnyen megejthetünk. Nincs más dolgunk vele, mint a vezetékek műanyag részét eltávolítani, majd annak levágása után előkészíteni a kábelt. A szigetelés leszedését követően ügyelni kell rá, hogy a vezeték ne sérüljön meg!

Miért ennyire népszerű a Weidmüller márka?

A Weidmüller neve az utóbbi 160 évben a teljesítményt, a megbízhatóságot, illetve a szakértelmet jelenti. A vállalat nemcsak a gép- és folyamatirányításban van jelen, hanem a készülékgyártásban és az energetikában is. Nem csoda tehát, hogy szinte minden villamossági szakember ismeri és használja a termékeiket.

Évről-évre megújulnak, olyan innovatív megoldásokat dobnak piacra, amelyekkel minden igényt ki tudnak szolgálni. A testreszabott szerszámaikat ma már az egész világon ismerik és használják.

A kábelcsupaszító szerszámok

A precíziós szerszámokkal csakis a szakember tud egyenletes és megbízható vágást és munkát végezni. A szigetelés levágása, illetve annak eltávolítása beletartozik ebbe a feladatkörbe. A művelet során fontos betartani a csupaszolási méreteket, közben pedig véletlenül sem szabad megsérteni a szigetelést és a vezetőt sem.

A szerszámok kapcsán beszélhetünk többféle vágópengés és mérettel rendelkező eszközről. A csupaszítók alkalmasak a hajlékony és a merev vezetékek szigetelésének eltávolítására, de a kettős szigetelésűekkel szintén megbirkóznak. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy nincs holtjáték a vágóegységben, és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Nem elhanyagolandó tényező, hogy az optimalizált és ergonomikus kialakításnak köszönhetően az egyes vezetékek véletlenül sem lapulnak el, amely jelentősen leegyszerűsíti a munkát. Léteznek egykezes változatok is, és választhatunk hozzájuk vágópenge-tartót is.

Annak, aki kábelekkel dolgozik, egyértelmű, hogy szüksége van erre az eszközre. A megfelelő és biztonságos használatra mindenképp ügyelni kell, ezért a kábelcsupaszítást szakemberekre érdemes bízni!


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés