KÉPZÉS

A leggyorsabb WiFi hasít az Óbudai Egyetemen

Publikálva

Magyarországon az Óbudai Egyetem az első olyan felsőoktatási intézmény, amely a legmodernebb, a WiFi 7 szabványnak megfelelő vezeték nélküli hálózatot épített ki. Az új technológia a vezeték nélküli hálózatok legújabb generációja, jelentős teljesítménybeli és hatékonysági javulást biztosít az egyetem Bécsi úti központi kampuszán, a hazai informatikai képzés egyik legerősebb bázisán.

A WiFi 7 — műszaki nyelven IEEE 802.11BE — a vezeték nélküli hálózati szabványok legfrissebb generációját képviseli gyorsabb adatátviteli sebességet, fokozott megbízhatóságot, valamint az elérhető frekvenciaspektrum hatékonyabb felhasználását kínálja. A Wi-Fi 7 szabványt idén fogadták el, a vállalati megoldásokat biztosító gyártók sorban jelennek meg az eszközeikkel és megoldásaikkal. Az Óbudai Egyetem óbudai telephelye elsőként biztosítja a teljes lefedettséget ezen eszközök integrálásával, és ezzel az innovatív egyetemi szemlélethez igazodó infrastruktúrát kínál a hallgatóknak és a kutatóknak egyaránt.

A WiFi-szabvány legújabb változata jelentősen gyorsabb és sokkal hatékonyabban támogatja a nagy felhasználói sűrűséget, és mindenki számára gyors, megbízható és egységes élményt nyújt. A WiFi 7 akár ötször gyorsabb, mint a WiFi 6/6E, és sokkal több felhasználót képes támogatni olyan helyszíneken is, ahol sok felhasználó van egyszerre jelen — mint például egy egyetemen. A többfelhasználós MIMO (MU-MIMO) technológia továbbfejlesztett változata lehetővé teszi több adat egyidejű átvitelét, csökkentve ezzel a késleltetést és javítva az adatátvitel hatékonyságát. A Wifi 7 ezentúl javított hibakezelési képességekkel is rendelkezik, amely stabilabb és megbízhatóbb kapcsolatot biztosít a legzsúfoltabb hálózati környezetben is, illetve képes kezelni a sok eszköz által generált adatforgalmat, ideális megoldást nyújtva ílymódon az okosépületek és IoT eszközök számára.
Az Óbudai Egyetemen — a képzés magas színvonala mellett — fontosnak tartják, hogy a hallgatók ne csak megismerkedjenek, hanem használhassák is a legmodernebb technikákat.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Exit mobile version