Vegye fel a kapcsolatot velünk

Így készülhet el a tökéletes egyedi ékszer 4 lépésben

egyedi ékszer

TIPPEK

Így készülhet el a tökéletes egyedi ékszer 4 lépésben

A technológia világában már nem kérdés, hogy meg lehet-e valósítani az egyedi ékszerek látványos tervezésének lépéseit. A 3D ékszertervezés és a 3D nyomtatási technológia minden lehetőséget megad nekünk arra, hogy az elképzelésünket élőben láthassuk még a gyártás előtt.

Így nem csak a képzeletünkre van bízva, hogy hogyan fog kinézni a végleges eredmény, mert az egyedi ékszerek terveit komoly technológia eleveníti meg. Ezzel elkerülhető az is, hogy esetleg nem olyan lesz, mint amire gondoltunk, vagy viselve nem tetszik.

A tervezésben pedig az a legcsodálatosabb, hogy nincs lehetetlen. A gyűrűk, nyakékek, medálok, karkötők, de még a mandzsettagombok és a személyre szabott medálok is elkészülhetnek modellezéssel akár egy rajz alapján is.

1. A képzelet varázsa

A személyre szóló csodák megszületésének első állomása gondolati síkon kap lendületet. Az Ékszerpalota egyedi ékszerek tekintetében nem bíz semmit a véletlenre. Éppen ezért a képzeletben megálmodott ötletek a tervezővel karöltve kezdenek formát ölteni. Akár fotók alapján vagy rajz nyomán is elindulhat az inspiráció.

Minden szempontból előnyös helyzetben vagyunk a mai korban, mert a technológiai vívmányoknak hála már nem csak a végeredményt tarthatjuk a kezünkben. A képzeletünkben élő ékszer pedig sokkal eredményesebben születhet meg, ha a megfelelő eszközöket használjuk ehhez.

2. A tervezés fontossága

A második lépcsőfok a pontos tervezési folyamat, amihez minden esetben részletes egyeztetés szükséges. Rendszerint ez a szakasz a közös munkáról szól, miszerint a tervező és mi, mint megrendelők, együtt alkotunk meg egy elképzelést.

Az ékszertervezés soha nem lehet egyetlen ember feladata, mert a mi elképzeléseink alapján tud a szakember dolgozni. Ehhez pedig szükséges az is, hogy kivegyük a részünket a feladatokból.

Az ékszertervező szoftverek nagyon sokat segítenek a folyamatban, mert rengeteg időt spórolnak a szakembernek és nekünk is. Emellett pedig sokkal megbízhatóbb eredményt adhatnak, mint a régi időkben.

3. Elkészül a remekmű

A legideálisabb esetben láthatjuk a látványtervet is, valamint emellett még 3D nyomtatási technológia alkalmazásával is a kezünkben tarthatjuk. Az ötvös műhelybe csak akkor kerülhet a tervezett ékszer, ha minden szempontból elégedettek vagyunk a kinézettel. Ezután az ötvösök keze munkája nyomán kap életet.

A kézi megmunkálás a gépek világában is szerepet kap, amivel valóban olyan alkotások születhetnek meg, amik utánozhatatlanok és pótolhatatlanok.

4. Az átvétel örömei

A várakozás édes kínja áll előttünk ezután, ami valóban csak arról szól, hogy türelmesnek kell lennünk az értesítés megérkezéséig. Nagyon változó a gyártási időtartam, ami függ attól is, hogy az ötvös mennyire van leterhelve és attól is, hogy mennyire időigényes a tervezett ékszer elkészítése. Általában azonban 2-4 hét alatt elkészülhet a megrendelésünk, tehát olyan sokat azért nem kell várnunk.

Minden elképzelés, ami az elme rabságában van elrejtve, ezzel a négy lépéssel életre hívható, hogy minden nap viselhessük.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés