TIPPEK

Használj te is LED profilt! Mutatjuk, hogy miért!

Publikálva

Az, hogy a LED szalag profilban vagy anélkül kerül felszerelésre, korántsem mindegy. Miért? Ennek számos oka van, amire az alábbiakban részletesen kitérünk, így meggyőződhetsz te is a hasznosságáról.

Minden LED szalagnak profilban a helye!

A LEDLámpaház.hu eladási adatai alapján kimondható, hogy az elmúlt években óriási növekedés volt megfigyelhető a LED szalagok alumínium profiljainak a népszerűségében, egyre több ember számára váltak a modern világítási projektek alapjává. A profilok közkedveltsége szerencsére töretlen, továbbra is folytatódik.

Míg korábban sokan azon próbáltak takarékoskodni, hogy nem invesztáltak LED profilok beszerzésébe, ma már ez a tendencia megváltozott. Ez pedig nagyon jó hír, hiszen gondoskodnak a LED szalagok épségének megőrzéséről.

A LED profil növeli az élettartamot

Ha valaki azt a kérdést teszi fel, hogy a LED szalag profilban vagy anélkül bírja-e tovább, akkor a válasz egyértelmű: PROFILBAN! Semmi kétséged ne legyen afelől, hogy ennek mennyi előnye van. Az alumínium profil ugyanis érezhető módon meghosszabbítja a LED szalag élettartamát. Az alumínium ugyanis jobb hőelvezetést biztosít, ezáltal a szalag hűlését is, aminek köszönhetően az hosszabb ideig működik.

Amennyiben nem LED profilba, hanem közvetlenül egy másik felületre ragasztod fel, úgy a LED szalag nem tud kellőképpen lehűlni, ezáltal sokkal rövidebb lehet az élettartama – ahogy a szakemberek szokták mondani, szinte “megsüti magát” a szalag.

Hosszantartó rögzítést garantál

Az alumínium LED profilok használata a LED szalag jobb tapadását is biztosítja, amelynek eredményeképpen nem válik le a felületről és nem válik hullámossá. A profilok speciálisan előkészítettek – a szalag ragasztásánál azonban fontos, hogy a felületet megfelelő módon előkészítsük: annak száraznak és zsírtalanítottnak kell lennie.

Kiváló dekorációs lehetőség

A LED profilok sokféle dekorációs alternatívát kínálnak. A különböző formáknak köszönhetően különböző világítási variációkat hozhatsz létre, akár a hangulat-, akár a fővilágításról van is szó. Teljesen különböző fényhatásokat érhetsz el – ami kiegészíthető még átlátszó, opál vagy akár tejfehér műanyag profil takarókkal, ezzel módosítva a LED szalag fényét.

A profilok szerelhetők falra, süllyeszthetők falba, alkothatnak elegáns bútorvilágítást vagy konyhapult világítást, de egy lépcsővilágítás is nagyon praktikus felhasználási mód.

Fontos szerepük van a szalag védelmében

A LED profilok a külső hatásoktól való védelemben is kiemelt szerepet töltenek be. Egy előírásszerűen használt LED profil hatékonyan védi a szalagot az ütődésektől, a portól és a nedvességtől is. Kiemelt ez a jellemzőjük mondjuk a konyhai felhasználás esetében, ahol a zsíros szennyeződések mindennaposak lehetnek.

LED szalag: LED profilban vagy anélkül?

A válasz egyértelmű: az alumínium LED profilokra szükség van a LED szalag felszerelésekor – számtalan előny mutatja, hogy mennyire fontos a használatuk és a népszerűsítésük. Alkalmazd te is a szalagok védelme érdekében!


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Exit mobile version