Vegye fel a kapcsolatot velünk

Miért válassz természetes gyógykészítményeket?

természetes gyógykészítmények

TIPPEK

Miért válassz természetes gyógykészítményeket?

Figyelsz a tudatos életvitelre? Próbálod kerülni a mesterséges ételeket, italokat? Kiszűröd az adalékanyagokat, E-számos összetevőket az étrendedből? Gyógyszerek helyett inkább választod a természetes utat? Akkor ez a cikk most Neked szól!

A mai felgyorsult, high-tech és mesterséges világban mi most egy kicsit lassítunk, és előtérbe helyezzük az organikus készítményeket. Bemutatjuk többek között, hogy például a sokféle méhészeti terméket kínáló természetízei.hu vitamézes gyógynövényes mézei miért hasznosak, de szó esik majd az illóolajokról és a homeopátiáról is.

Mik azok a természetes gyógykészítményeknek?

A növényi, állati, ásványi, illetve más természetes eredetű anyagokat tartalmazó szereket nevezzük természetes gyógykészítményeknek. Konkrétan a gyógynövényeket, illóolajokat, homeopátiás szereket, valamint a különféle táplálékkiegészítőket és hagyományos gyógymódokat soroljuk ide.

  • Közülük a legősibbek és méltán a legismertebbek a gyógynövények. Felhasználásuk már évezredekkel ezelőtt is jellemző volt a betegségek gyógyításában.
  • Szintén gyógyhatású az aromaterápia, amikor az illóolajok belégzése, illetve bőrön történő alkalmazása sokat segíthet.
  • Az alternatív gyógymódok közül egyre elterjedtebb a homeopátia, ami kis dózisú természetes anyagokkal kezeli a problémákat. A „hasonló a hasonlót gyógyítja” elven működik, vagyis olyan anyagokat használnak a terápia során alacsony mennyiségben, amelyek nagyobb dózisban a betegség tüneteit váltják ki.
  • A táplálékkiegészítőkhöz a vitaminok, az ásványi anyagok, a pre- és probiotikumok, illetve az antioxidánsok sorolandók. Ezek nem helyettesítik a tudatos táplálkozást, de hozzásegítenek az egészséges életvitelhez.

Az előnyökről röviden

Vegyük most sorra, hogy milyen előnyei vannak annak, ha természetes gyógykészítményeket használunk a mesterséges szerekkel szemben?

  • A legfontosabb, hogy jóval kevesebb mellékhatásuk lehet, mint a szintetikus készítményeknek.
  • Évszázadok, évezredek óta alkalmazott szerek, így van múltjuk az egészség megőrzésében.
  • A természetes gyógyítás nem csupán egy-egy tünetet kezel, hanem a testünk egészére hat, így az általános jóllétünket fokozza.
  • Hosszú távon hatnak.
  • A hagyományos orvoslást is kiegészíthetik azzal, hogy enyhítik a tüneteket, illetve felgyorsítják a regenerálódást.
  • Előállításuk kevesebb környezeti terheléssel jár, mint a mesterséges szereké.

Egy jó példa: gyógynövényes mézek

Ha igazán hatékony természetes gyógykészítményt keresünk, érdemes kipróbálni a természetízei.hu vitamézes gyógynövényes mézeit is. Létezik közöttük bodzás, levendulás, zölddiós és akár hibiszkuszos verzió is, hogy csak néhányat említsünk. Betegségtípusokra szűrve is tudunk válogatni közülük, így a konkrét problémát kezelhetjük velük.

A fenti készítmények és terápiák közül bármelyiket is választjuk, sokat teszünk velük az egészségünk megőrzése érdekében.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés