INNOVÁCIÓ

A céges autópark kialakításának legegyszerűbb módja

Publikálva

Tudjuk, hogy a céges autópark megvásárlása, a kollégák általi használat összehangolása, a folyamatos szervízelés menedzselése és a rendszeres költségek átutalásának figyelése nem egyszerű feladat.

Sőt, a legtöbb esetben külön szakemberek szükségesek a cégnél, akik odafigyelnek ezekre. A költségek is magasra ugranak, kezdve az autók megvásárlásától az adókig és a biztosítási díjakig. Vajon lehet ezt a legújabb technológiák alkalmazásával és külső beszállító bevonásával könnyebben is működtetni? Cikkünkben ezt elemezzük.

Milyen mobilitási megoldások léteznek a cégek számára?

A Free2move autókölcsönző szolgáltatása a céges ügyfelek részére átfogó megoldást kínál, vagyis az autópark létrehozását és teljes kezelését biztosítja. Ebben az esetben ugyanis a cég kiválaszthatja azt, hogy milyen márkájú autókból kívánja kialakítani a flottát, és testreszabott, gazdaságos és környezetbarát módon tudják biztosítani a munkatársak mobilitását.

A céges flotta nyomon követése a legújabb technológia alkalmazásával

A digitalizáció ezen a területen is segítségünkre van, hiszen a cégvezető teljes rálátással lehet a flottára. Valós időben követhető nyomon az autók tartózkodási helye, üzemanyag-fogyasztása és a megtett kilométer. Ez rendkívüli biztonságérzetet adhat a kollégák részére, ráadául így a menedzsment képes lesz optimalizálni az üzemeltetési költségeket.

A költségek csökkentésének egyéb lehetőségei

Amennyiben elemzésre kerülnek a kollégák utazási szokásai, jöhet az optimalizáció. Gazdaságosabbá tehető az utazás, ha az azonos útvonalon járó alkalmazottak közös autót használnak, vagy az üresen várakozó járművet átmenetileg egy másik dolgozó használja. Az alkalmankénti magánhasználatba adás céges bevételt képez, enyhítve a kiadásokat.

A rövid távú bérleten is érdemes elgondolkodni

Akár a flotta mellé, akár flotta hiányában alkalmanként is lehet alig használt autót bérelni. Ennek előnye, hogy gyorsan autót tud adni a cég egy újonnan belépő kollégának. Ebben az esetben lehetőség van napi, heti vagy havi bérlési lehetőségre. A legmodernebb digitális platformok segítségével mindezt 100%-ban online lehet intézni, ami nemcsak gyorsabb, de könnyebb és megbízhatóbb megoldás is.

Milyen extra szolgáltatások lehetségesek ezen kívül?

A modern technikának köszönhetően akár néhány nap alatt felépíthető egy teljes gépjárműpark rövid vagy hosszú távú bérléssel. Tudjuk, hogy mennyire bosszantó az, ha egy zsúfolt helyen hosszú perceket kell azzal tölteni, hogy parkolóhely után kutatnak a kollégák, hiszen ez az effektív munkától veszi el az időt. A parkolási nehézségek megoldására több országban is elérhető a parkolóhely-foglalás, ami megkönnyíti az autó elhelyezését.

A céges flotta működtetésének kiszervervezése sok esetben gazdaságosabb a vállalkozás számára. Szerencsére ma már elérhetők a piacon olyan nemzetközi vállalatok szolgáltatásai, amelyek globális megoldást kínálnak a hazai cégek számára is.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Exit mobile version