Vegye fel a kapcsolatot velünk

Íme, egy különleges élmény az autók szerelmeseinek

autós élmény meglepkék

TIPPEK

Íme, egy különleges élmény az autók szerelmeseinek

Nehéz megtalálni olykor a legmegfelelőbb szuvenírt. Különösen igaz ez, ha gyermekünket szeretnénk lenyűgözni. Azonban ma már elérhetők élményajándékok is, így nem is kell ragaszkodnunk ahhoz, hogy mindenáron valami kézzelfogható tárgyat csomagoljunk be egy ünnep alkalmával.

A közös programok sokkal élvezetesebbek lesznek, jobban emlékezni fognak rájuk a csemeték. Apaként például ellátogathatunk a fiunkkal a 365 Oldtimer Múzeumba Budapesten: ezt a lehetőséget a Meglepkék.hu autós élményei között is fellelhetjük – innen csupán pár kattintás, és miénk lehet a névre szóló utalvány, amelyet egy éven belül beválthatunk.

Lenyűgöző autók

A kisiskolás korosztálynak is ajánlható ez az élmény, de a régi autókat bemutató múzeumba a kamasz gyermekünkkel is elmehetünk: nagyon tetszeni fog neki. A fiúk egyébként is szeretik a technikai dolgokat. A különleges autók iránt pedig minden srác érdeklődik, hiszen a filmekből is jól ismerhetik némelyiket.

Ha egyedi ajándékot szeretnénk adni tehát, a 365 Oldtimer Múzeum jó választás lesz: annyira lenyűgözi majd a fiatalokat a régi idők feelingje, hogy bizonyára még napokon át erről fognak csetelni a telefonjukon a barátaikkal.

Milyen autókkal találkozhatunk a múzeumban?

A közel 2000 négyzetméteren több mint 100 autó tekinthető meg. Ezek mindegyike oldtimer – azaz olyanok, amelyeket már nem forgalmaznak, főleg a gyűjtők számára lehetnek érdekesek, vagy történelmi jelentőséggel bírnak.

Nem egy híresség is lesz köztük. Meg is mutatjuk, milyen kocsikkal lehet itt szelfizni:

  • Porsche 911: ez az a típus, amelyet Tom Cruise vezetett a Mission: Impossible 2-ben.
  • Rolls Royce Phantom II: az Indiana Jones-filmekből ismert modell.
  • 1912 Renault Type CB Coupe de Ville: ehhez hasonló jármű tűnt fel a Titanic című filmben.
  • Volvo 1800P: Az angyal című alkotás főszereplője, Simon Templar – akit Roger Moore alakított – pontosan egy ilyen járgánnyal üldözte a gonoszokat.

Ha azonban nemcsak a vászonról ismert különlegességeket szeretnénk megcsodálni, hanem a történelmi jelentőségű kocsikat is, akkor is érdemes bejárni a múzeumot. Három olyan autóval is fogunk találkozni, amelyekből már csak egy-egy van a világon.

Megláthatjuk a gyűjtemény legidősebb darabját is, a 110 éves Renault Skiff Labourdette Carrose-t. A magyar autógyártás neves alakjainak alkotásait is megcsodálhatjuk, többek között a Galamb József által tervezett Ford T modell truckot, amelyet 1926-ban készítettek. Az egyik legnevezetesebb modell ez az autóiparban.

Extrém lehetőségek

A múzeumban minden hónapban kiválasztanak egy járművet, amely a középpontba kerül. Ebbe a kocsiba bele is lehet ülni, le lehet fotózni. Egy apa-fia páros biztosan élvezni fogja ezt a lehetőséget is.

Minden együtt töltött perc hozzájárul majd ahhoz, hogy szorosabbá váljon a kapcsolat a szülő és a gyermeke között. Míg csajos programnak ott van a Museum of Sweets & Selfies – amelyre belépőt szintén rendelhetünk a Meglepkék.hu oldalán –, addig egy pasis délutánra nem is lesz jobb a 365 Oldtimer Múzeum meglátogatásánál.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés