IPAR

Szintet léphet a hatékonyság a Schneider Electric új robotjával

Publikálva

Negyven százalékkal kisebb helyet foglal el, mint a kategóriájába tartozó más robotok, mégis jóval nagyobb munkaterülettel rendelkezik, zökkenőmentesen integrálható a vezérlőrendszerekbe, egyszerűen és gyorsan telepíthető – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új ipari robotja, a Lexium Scara. A berendezés ideális megoldást jelent a gyártási és összeszerelési folyamatok hatékonyságának növelésére.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat bemutatta az új, ultrakompakt Lexium Scara (Selective Compliance Assembly Robot Arm) nagy sebességű ipari robotját, amely a társaság ipari automatizálási portfóliójának része. A számos ágazatban, többek között az akkumulátorgyártásban, az elektronikai iparban, a raktározásban és a csomagolt fogyasztói termékek előállításában egyaránt bevethető berendezés mozgása gyors és pontos. Ennek köszönhetően ideális a gyártási és összeszerelési folyamatokban történő alkalmazásra, beleértve a gyártógépek be- és kirakodását, a pick-and-place műveleteket, illetve a csomagolási és anyagmozgatási feladatokat.

A Schneider Electric új ipari robotja negyven százalékkal kisebb méretű, mint az azonos kategóriába tartozó egyéb robotok, így a gyártósorok hatékonyságának növelése mellett a gyártási terület optimálisabb kihasználását is segíti. A Lexium Scara a szintén a vállalat által fejlesztett EcoStruxure™ Machine Expert Twin digitális iker megoldással kombinálva teljes mértékben integrálható bármilyen egységesített vezérlőrendszerrel, és lehetőséget kínál a telepítés előtti virtuális tervezésre, tesztelésre is, ami segít csökkenteni a CAPEX és OPEX költségeket, valamint megelőzni a projektütemezési problémákat és a költségvetés túllépését.

A Schneider Electric új ipari robotja a hasonló kategóriába tartozó berendezések között az egyik legnagyobb munkaterülettel büszkélkedhet. Az eszköz integrált motorokkal és beépített vezérlővel rendelkezik, ami jelentősen leegyszerűsíti a telepítést, csökkenti a kábelezési igényt, helymegtakarítást eredményez, és javítja a teljesítményt. Emellett speciális kialakításának köszönhetően egyszerűsíti az integrációt, így speciális robotikai ismeretekre sincs szükség ehhez, és lehetővé teszi a kezelők számára a beállítások egyszerű módosítását.

A Lexium Scara zökkenőmentesen integrálódik bármilyen egységesített, például a Delta, Cartesian és Scara megoldásokba, valamint nagy pontosságú motorokat és fejlett vezérlőalgoritmusokat magában foglaló vezérlőrendszerbe. A Schneider Electric új robotja speciális tartozékkészletekkel egyszerűen frissíthető, így könnyen fenntartható az IP65-ös védettsége, ami rugalmasságot és költséghatékonyságot kínál. Ez az alkalmazkodóképesség lehetővé teszi, hogy a robotot a különböző munkakörülményekhez igazítsák anélkül, hogy kezdetben külön IP65-ös változatot kellene vásárolni, ami csökkentheti az induló költségeket.

A Lexium Scara optimális teljesítményét az átfogó szolgáltatások is támogatják, amelyek révén minimalizálhatók a váratlan leállások. A robotot üzemeltető cégek világszerte hozzáférhetnek a pótalkatrészekhez és a képzett szakemberek nyújtotta szerviz szolgáltatásokhoz, ott és akkor, amikor szükségük van rá.

A Lexium Scara robot magyarországi bevezetésével kapcsolatban később hoz döntést a Schneider Electric.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Exit mobile version