Vegye fel a kapcsolatot velünk

Így turbózd fel a fotódat a vászonkép nyomtatáshoz!

vászonkép

TIPPEK

Így turbózd fel a fotódat a vászonkép nyomtatáshoz!

Szeretnéd egy, a kutyád fotójából készült vászonképpel díszíteni a falat, de nem a legjobb minőségű? Akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben átnézzük, hogyan lehet egy fotó minőségén a legkönnyebben javítani!

De előbb ejtsünk pár szót arról, milyen felbontásban érdemes gondolkodni!

Ahhoz, hogy egy szép, éles vászonképet kapj kézhez a Vászonkép Szalon csapatától, nem mindegy, hogy mekkora felbontású képet töltesz fel az oldalukra. Ha nem szeretnél mellélőni, akkor érdemes úgy számolnod, hogy 30 centiméterre 1000 pixel jusson. Tehát, ha van egy 2000 x 1000 pixeles képed, akkor abból egy 60 x 30 cm-es vászonkép készülhet.

A jó fotó egyéb ismérvei

Mindenképpen fontos, hogy bőséges legyen a háttér, hogy a kép a választott formára vágható legyen, és a lehajló szélekre ne kerüljön semmilyen fontos részlet, mint az arcok és a fejek egy része.

Továbbá lehetőség szerint meg kell próbálnod az eredeti képet feltölteni, mivel az egyes közösségi média platformok, például a Facebook, a Messenger, a Viber és a Snapchat nagyon sokat rontanak a képek minőségén.

Hogyan tudsz javítani a fotód minőségén?

A kültéren készült képekből ugyan lehet jó végeredményt kihozni, a beltéri fotóknál viszont mindenképpen szükség van némi utómunkára. Ez legtöbb esetben általában azt takarja, hogy el kell homályosítani a háttérben szereplő tárgyakat, hogy a főszereplő éles legyen.

​Ez könnyedén megtehető az Adobe Lightroomban vagy a Photoshopban, amelyek működése pár óra alatt elsajátítható. Ha viszont nincsen ennyi időd, akkor érdemes egy instant fotóeffektező szerkesztőt választanod az utómunkálatokhoz, amely tökéletes arra, hogy a képet fotóeffektusokkal és kisebb igazításokkal ellásd.

Beállíthatod például a fotód fényeit, elhomályosíthatod a nem kívánatos részeket, továbbá még egy tetszőleges szöveget is írhatsz rá. Ha nem boldogulnál ezekkel, javasoljuk, hogy nézd meg a Vászonkép Szalon házi videóját, amelyben mindent részletesen megmutatnak.

Néha még a profi fotósok képein is kell dolgozni

Bár a legjobb vászonkép-alapanyag egy profi fotós által készített fotó a kedvencedről, de sokszor előfordul, hogy még az ő képeiken is dolgozni kell utólag. Persze nem azért, mert rosszak lennének, hanem amiatt, mert némi utómunkával sokkal többet lehet belőlük kihozni.

Jó tudni

A cikk végén mindenképpen szerettük volna megemlíteni, hogy egy nyomtatott képnek sosem lesznek pontosan olyan színei, mint amit a monitoron vagy a telefon kijelzőjén látsz. Mindez leginkább azzal magyarázható, hogy két különböző színrendszerben kerülnek megjelenítésre: a monitor RGB-t, míg a nyomtató CMYK-t használ.

Természetesen ettől függetlenül a kész vászonkép színe igazán mély és élénk lesz, amely az idő múltával sem kopik. Nem fog tehát csalódást okozni.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés