Vegye fel a kapcsolatot velünk

Nehezen megy az altatás? A fehér zaj a babáknak segíthet

TIPPEK

Nehezen megy az altatás? A fehér zaj a babáknak segíthet

Sok szülő küzd azzal, hogy nehezen tudja elaltatni a gyermekét, ilyenkor jöhet jól a fehér zaj a babáknak, ami nagy segítséget jelenthet nap mint nap. Hogy mi pontosan az a fehér zaj és hogyan alkalmazható? Lássuk a részleteket!

A fehér zaj átlendíthet a problémákon

Az Alkonylámpánál kapható fehér zaj babáknak segít a környezeti hangok elfedésében, biztosítja, hogy a baba nyugodt maradjon, esetleg ha izgatott, akkor megnyugtassa önmagát. Sokan hiszik azt, hogy a baba az anyaméhben csendben fejlődik, pedig ez nem így van, ugyanis mindent hall. Hallja az édesanyja ereiben áramló vér hangját, a szívdobogását, a lélegzetvételek hangjait. Mindez nem zavarja őt. Sőt! Sokkal inkább megnyugtatja, pedig a hangok 70-91 dB erejűek is lehetnek.

Mi történik a születése után? Ehhez képest hirtelen egy nagyon csendes világban találja magát, – mindenki lábujjhegyen, pisszenés nélkül jár körülötte. Hiába van mindez a kényelméért, nyugtalaníthatja a nagy csendesség vagy éppenséggel a környezet váltakozó hangjai.

Azért van szükség a fehér zajra, hogy a baba képes legyen elaludni

Az Alkonylámpánál is beszerezhető fehér zaj készülékek elnyomják az alvást zavaró hangokat, és megteremtik a baba számára a nyugodt alvás ideális feltételeit. Ezek a kompakt méretű termékek valamennyi olyan jellemzővel rendelkeznek, amire egy baba pihenéséhez szükség lehet. Előnyük, hogy időzíthetőek, pillanatok alatt segítenek megnyugtatni a babát, akár még az éjszakai felriadások alkalmával is.

A készülékek különböző hangokkal – nyári zápor, tenger morajlása, magzati szívhang, autóforgalom, stb. – rendelkeznek, babakocsira, kiságyra akaszthatók.

Fehér zaj babáknak – kényelem és biztonság

A fehér zaj a baba a növekedése során tapasztalt kényelmet és biztonságot utánozza, elfedve azokat a környezetből érkező zavaró ingereket, amelyek sokszor megnehezítik vagy ellehetetlenítik számukra az elalvást.

A fehér zaj megnyugtatja őket, amivel segíti az elalvást és megakadályozza azt is, hogy a felületes alvás miatt könnyen felébredjenek és újra nyugtalanok legyenek. Ha a babák szokatlan zajba kerülnek, az számukra erős ingerforrásnak számít. A készülék alkalmazásával az agynak csak egyféle hangforrásból származó hangokkal kell foglalkoznia, csak azt az egyféle hangot kell feldolgoznia.

Fontos: a fehér zaj nem biztos, hogy minden babánál jól működik

Néhány baba esetében sajnos előfordul, hogy nem értékeli pozitívan a fehér zajt, az ő megnyugtatásukhoz más módszereket kell alkalmazni. Ezért vásárlás előtt célszerű kipróbálni néhány ingyenesen letölthető mobil appot, ami többféle fehér zajt mutat be.

Ha látható módon a babát zavarja a hang, akkor nem érdemes erőltetni a használatát. Viszont ha megnyugtatja, azaz kevesebbet sír, nem nyűgös és hamarabb elalszik, akkor az ajánlások szerint alkalmazható a fehér zaj. Szerencsés, ha a folyamatos és monoton hangok megnyugtatják a kicsit.

A kialvatlanság jelentős hatással van a baba és a mama napi ritmusára, ezért a nyugodt alvás érdekében mindent be kell vetni. Tedd ezt te is!


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés