Vegye fel a kapcsolatot velünk

Budapest mindenki számára tartogat felejthetetlen élményeket!

budapest

TIPPEK

Budapest mindenki számára tartogat felejthetetlen élményeket!

Túlzás nélkül bátran kijelenthetjük, hogy Budapest a világ legszebb fővárosainak egyike. Azonkívül, hogy számos látnivalót kínál, még rengeteg programlehetőség is várja a látogatókat. Arról nem is beszélve, hogy a gasztronómia kedvelői is találnak maguknak jobbnál jobb vendéglátóhelyeket.

Budapest nevezetességei mindenki számára tartogatnak érdekes programokat. Idősebbek és fiatalabbak, egyedülállók, párok vagy családok, baráti társaságok számára is remek lehetőségeket nyújt ez a város.

A kultúra szerelmesei, a történelmi kincseket felfedezni vágyók, a bulizós ifjúság, de még a wellness kedvelői is jól érezhetik magukat Budapesten. Nehéz lenne felsorolni minden látványosságot, ráadásul hely szűkében nem is lehetséges ebben a cikkben, viszont néhányat muszáj megemlíteni.

Az Országház folyamatosan látogatható

Az egyik legismertebb középület az Országház, amit a köznyelvben Parlamentnek is hívnak, azonban ez a kifejezés az Országgyűlés idegen eredetű megnevezése. A fővárost kettészelő Duna bal partján található a Kossuth Lajos téren.

Az épület tervezésére pályázatot írtak ki, amelyet Steindl Imre nyert el végül, és az ő elképzelései alapján épült meg. Az építkezés 1885-től 1904-ig tartott, a végső befejezést sajnos már nem élte meg a tervező, bár az átadás már megtörtént 1894-ben.

Környékén is rengeteg emlékmű, szobor és történelmi látnivaló tekinthető meg, de az Országházban őrzik a Szent Koronát, a királyi jogart, az országalmát és a koronázási kardot. A koronázási jelvények közül csak a palást található máshol.

A “Szecska”, azaz a Széchenyi gyógyfürdő

Budapest egyedülálló abban a tekintetben, hogy az egyetlen főváros a világon, ahol gyógyfürdőket találunk. Hivatalosan 8 intézmény hasznosítja az itt fellelhető geotermikus forrásokat, melyek többsége műemlék és turisztikai látnivaló is egyben.

Az egyik legkiemelkedőbb a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, amelynek épülete Czigler Győző tervei alapján készült, és 1913. június 16-án nyitott meg. Beltéri és kültéri medencék, wellnessrészleg, pihenőszobák, gyógykezelések és nappali kórházak is a fürdő szolgáltatásai közé tartoznak.

Megközelítése nagyon egyszerű tömegközlekedéssel is, ráadásul gyönyörű környezetben, a Városligetben található, ahol sok más nevezetesség is várja a turistákat. A fürdő nemcsak nyáron, hanem télen is remek kikapcsolódást nyújt a pihenni vagy gyógyulni vágyóknak.

Kellemes reggelivel indítsd a napot!

Ha valaki a szabadságát tölti a fővárosban, nem kell korán kelnie, ezért egy késői reggeli jöhet csak számításba sok esetben. Melyik a legjobb reggeliző Budapesten? Nehéz lenne eldönteni, hiszen az emberek igényei sem egyformák.

Valaki csak egy kávéra vágyik, mások ínycsiklandozó falatokkal kezdik a napot. Ha szendvicset szeretnél enni, egy komplett villásreggelit, palacsintát, netán péksüteményeket, vagy bármit, mindenképpen találsz erre a célra alkalmas reggelizőhelyet. A Mira Magazin írásából meg is ismerhetsz jópárat, a teljesség igénye nélkül.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Olvasás folytatása
Ez is tetszhet...

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés