Vegye fel a kapcsolatot velünk

Megéri átállni egy új vállalatirányítási rendszerre?

erp vállalatirányítási rendszer ds4

TIPPEK

Megéri átállni egy új vállalatirányítási rendszerre?

A legtöbb modern vállalat mára már felhagyott az elszigetelt szoftverek használatával, és bevezetett egy integrált ERP rendszert, abban bízva, hogy az hozzájárulhat a cég sikereihez. De mi tehetünk, ha a rendszerünk már elavult, és váltani szeretnénk?

Egy elavult rendszer hátrányai

Már több évtizede léteznek különböző típusú ERP rendszerek a piacon, így azok a cégek, amelyek nyitottak voltak a digitalizáció felé, már egy jó ideje élvezik egy olyan integrált vállalatirányítási szoftver előnyeit, mint például a D4S rendszere.

Sajnos azonban attól, hogy egy szoftver egykor még jól működött és elégedettek voltunk vele, még nem biztos, hogy ez a jelenben is így van. A piaci környezet ugyanis dinamikusan változik, így csak az a rendszer tud igazán jó szolgálatot tenni, amely folyamatosan figyeli az átalakulásokat, és alkalmazkodik az újításokhoz.

Egy új rendelet, szabályozás vagy akár egy új technológia megjelenése is járhat azzal, hogy meg kell változtatni a vállalat belső folyamatait. Ha az alkalmazott ERP rendszer nem tud időben alkalmazkodni, az nemcsak, hogy megnehezíti a kollégák munkavégzését, de a vállalat versenyképességét is ronthatja.

Amennyiben tehát úgy érezzük, hogy az általunk használt rendszer már nem tudja kiszolgálni az igényeinket, érdemes lehet mérlegelni az új szoftverre való átállás lehetőségét.

Hogyan válasszunk új rendszert?

Új rendszert választani nem egyszerű, hiszen mindenki a tökéleteset akarja megtalálni. Érdemes egyeztetni a kereséskor a vállalat különböző részlegeivel, felmérni az igényeiket, visszajelzéseket kérni.

Legyünk tisztában a cégünk jövőbeli terveivel, szándékaival is, és próbáljunk olyan vállalatirányítási rendszert választani, ami nemcsak a jelenben, de a jövőben is megfelelően tud támogatni minket. A váltás természetesen sosem egyszerű, hiszen rengeteg mindent kell aprólékosan átgondolni és megtervezni. Egy vállalatirányítási rendszer azonban a vállalat egész életét befolyásolja, így ha nem vagyunk elégedettek a régi rendszerrel, érdemes belevágni a munkába.

Mire számíthatunk az átálláskor?

Ha megtaláltuk a számunkra ideális szoftvert, az átállás mindig egy bevezető fázissal fog kezdődni, amelynek során a szolgáltató megismeri a vállalat folyamatait, és javaslatokat tesz a legjobb beállításokra.

Amikor már sikerült mindenben megegyezni, elkezdődhet maga az átállás folyamata, ehhez viszont először is szükségünk lesz az adatainkra, amelyeket a régi rendszerből szükséges kinyerni. Számítsunk rá, hogy ez sok esetben lehet egy hosszadalmas, aprólékos feladat, viszont ennek is megvannak az előnyei, hiszen egyben lehetőségünk van rendet tenni az adatok között, illetve szelektálni.

Végül, az új adatbázis kiépítését követően elkezdődhet a rendszer bevezetése, illetve a kollégák oktatása, támogatása. Érdemes olyan szolgáltatót választani, aki ezt követően is támogat minket, hiszen az alapvető funkciók megértését követően is merülhetnek majd fel kérdések, kérések.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés