Vegye fel a kapcsolatot velünk

Miért van szükség vízszűrőre a szivattyúhoz?

szivattyú vízszűrő

TIPPEK

Miért van szükség vízszűrőre a szivattyúhoz?

Legyen szó otthoni feladatok ellátásáról vagy ipari tevékenységről, a szivattyúk és a vízszűrők egymással való összekapcsolása nagyon hatékony megoldást jelenthet. A csatlakoztatás módja során azonban érdemes több szempontra is odafigyelni. Ha sikerül betartani a fő támpontokat, akkor a két rendszer hosszú távon fog hatékonyan és hibamentesen működni együtt.

A Szivattyuk.hu széles kínálatában szivattyú és vízszűrő vásárlására is adott a lehetőség, webáruházban és Budapesten egyaránt, raktárról, gyors kiszállítással.

A vízszűrő szerepe

A szűrő fő feladata, hogy képes legyen átengedni az optimális mennyiségű vizet. De emellett több nagyon értékes előnyt is nyújt. Megtisztítja a rendszerbe bekerülő vizet, eltávolítja a szennyeződéseket, a részecskéket és az egyéb nem kívánatos anyagokat egyaránt. Ezáltal tehát biztosítja, hogy a szivattyúhoz kerülő víz tiszta és megfelelő minőségű maradjon, valamint megvédi az eszközt a károsodástól, és javítja a rendszer teljesítményét és hosszabb élettartamot biztosít.

Mire figyeljünk a vízszűrő beépítése során?

Amikor vízszűrőt szeretnénk a szivattyúhoz csatlakoztatni, a legfontosabb, hogy először is meg kell értenünk a szivattyú működési elvét és a teljesítményének meghatározó pontjait. Léteznek még olyan régebbi darabok is, melyek nem rendelkeznek olyan szűrővel, amivel egy vízszűrő a hasznunkra lenne – sőt, inkább ártana a teljesítménynek. A mai modernebb, minőségi darabok azonban már erre kifejlesztett szűrőkkel is rendelkeznek.

A következő lépés, hogy magát a szivattyú vízszűrő típusát válasszuk ki megfelelően. Különböző fajták léteznek ugyanis, attól is függően, hogy milyen szennnyeződéseket szeretnénk leginkább eltávolítani. Két fő részből áll egy ilyen szűrő, ezek pedig a szűrőház és a vízszűrő betét. A típusoknak érdemes egymással összhangban lenni, a szivattyúzott víz minőségéhez illeszkedve.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis hová telepítsük a szűrőt: erre a legjobb lehetőség, ha a szivattyú nyomóoldalára tesszük, sőt a szívó oldalra egyenesen tilos rakni. Az idő pedig mindig tényező, ezért a szűrő ellenőrzését és tisztítását sem szabad félvállról venni, rendszeres karbantartásra van szükség. Használattól függően ez akár heti odafigyelést is igényelhet.

Ami még fontos, az a hidraulikus rendszer egyensúlyának megőrzése, valamint a megfelelő csatlakozások és tömítések használata. Ellenőrizzük a beépítéskor, hogy a rendszer optimális nyomáson működik-e vagy módosítani kell a beállításokon. A rosszul vagy hibásan illeszkedő csatlakozások vízszivárgást okozhatnak, ezért is érdemes elkerülni az ilyen bajt.

Szivattyú és vízszűrő vásárlása szakértői webáruházból

A legfontosabb szempontok összességében azok, hogy a szivattyú teljesítményének megfelelő szűrőt válasszunk és az szakszerű körülmények között legyen telepítve. Ezt követően pedig a rendszeres ellenőrzés sem elhanyagolható tényező – ha ezek mind megvannak, akkor minden adott a hosszú távú, problémamentes működéshez.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés