Vegye fel a kapcsolatot velünk

Titkos gombok, extra funkciók, ha ilyen típusú telefonnal rendelkezel

iphone üvegfólia

TIPPEK

Titkos gombok, extra funkciók, ha ilyen típusú telefonnal rendelkezel

Sokan használják úgy a mobiljukat, hogy számos funkció létezéséről nem is tudnak. Érdemes pedig tisztában lenni mobilunk működését illetően, hiszen elképzelhető, hogy egyes folyamatok egyszerűbbé válnak használatukkal.

Az Apple cég a múlt évben rukkolt elő új készülékeivel, melyekbe számos különleges lehetőséget rejtettek el.

Az alábbi cikkben részletesen olvashatsz ezekről a plusz kiegészítőkről, mindeközben ne feledkezz meg arról sem, hogy a lehető legnagyobb védelmet biztosítsd mobilod számára. Erre tökéletes választás a SmartDiszkont iPhone üvegfóliái közül rendelni.

Az akciógomb használata

A szokásos némító helyett egy akciógomb került beiktatásra. A lényege, hogy a te igényeidre szabva tudsz beállítani egy általad fontosnak vélt konkrét funkciót, amit innen gyorsan elérsz. Így pillanatok alatt válthatsz a kameraálláson, kapcsolhatsz zseblámpát, hangrögzítőt, de a Siri parancsikon vagy a zenefelismerő is azonnal kapcsolhatóvá válik.

A titkos gomb, ami nem is gomb

Ezeknek a típusú telefonoknak van egy szuper képességük is, amit titkos gombnak nevezünk, de tulajdonképpen egy koppintás hátul, vagyis back tap. A beállításokon belül a kisegítő lehetőségek, majd az érintés menüpont kiválasztása után a lap alján tudod beállítani. Megadhatod, hogy kettő vagy három koppintás után aktiválódjon a logó.

Nem kell külön-külön rendezgetni az alkalmazásokat

Kiváló lehetőség ez, hiszen leegyszerűsíti a különböző appok rendszerezését, legyen az egyedileg letöltött vagy gyárilag beállított. Egyszerűen csak hosszan nyomod az áthelyezni kívánt ikonokat, majd kijelölés után egyszerre tudod azokat mozgatni egyik mappából a másikba.

A kamera, mint szövegrögzítő és fordító

Használat közben a kamera felismeri, hogy éppen szöveges formátum van a látóterében, ekkor egy kicsi ikon jelenik meg, mely jelzi, hogy szöveggel van dolgunk. Ha azt megérintjük a telefon felajánlja a másolás, fordítás, kijelölés vagy megosztás lehetőségét.

Sőt, különleges jelzések felismerésére is alkalmas. Például a ruhákon jelzett útmutató ikonok, vagy az autó műszerfalán felvillanó figyelmeztető lámpák értelmezésében is a segítségünkre lehet. Vagy ha csak szimplán érdekelne egy növény fajtája vagy egy nevezetesség, akkor is hasznos lesz számodra.

Önálló webkamera-funkciót is elláthat

Meetingek alkalmával sokszor számítógépről kell bejelentkeznünk, pl. ha egy prezentációt kell tartanunk. Ebben az esetben lehetőség van telefonnal a géphez csatlakozni, és annak kameráját webkameraként használni. Amit érdemes tudni, hogy a telefon csak Apple gépekkel kompatibilis.

Végül egy kis extra

Gondoltad volna, hogy egyedi matricákat is könnyű szerrel készíthetsz saját fotók alapján? Ezekkel a mobilkészülékekkel még ez is lehetséges, csak néhány gombnyomás és az általad készített matrica már hozzáférhetővé is válik.

Az iPhone 15-ös széria egy igazán széleskörűen felhasználható mobil, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kiegészítő lehetőségek tárháza.


További friss híreket talál az ipar4.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Még több: TIPPEK

Népszerű

Hirdetés

Facebook

Gazdaság

Ipar

Hirdetés